Коли у Львові з’явиться пам’ятник Антоничу

2046 0
Пам’ятник Богдану-Ігорю Антоничу спорудять та встановлять у місті наступного року – в рамках комплексної реконструкції площі біля Цирку та за кошти, які повинні закласти в міському бюджеті на 2016 рік. Про це повідомив головний архітектор міста Юліан Чаплінський.
Фото: city-adm.lviv.ua, facebook.com, alex-shutyuk.livejournal.com

Фото: city-adm.lviv.ua, facebook.com, alex-shutyuk.livejournal.com

«Площа перед цирком, дитячий майданчик – в поганому стані. Не личить ставити новий пам’ятник такій людині як Богдан-Ігор Антонич на такому фоні. Конкурс було проведено 5 років тому. Розроблено комплектний проект реконструкції. Гроші на спорудження та встановлення пам’ятника закладемо у міському бюджеті на наступний рік», – каже Юліан Чаплінський.

Читайте також: Сквер, пам’ятник, цирк – черговий скандал у Львові

У 2010 році був оголошений Всеукраїнський відкритий конкурс на кращу концептуальну ідею пам’ятника поету Богдану-Ігорю Антоничу у Львові.  Переможцями конкурсу став авторський колектив архітекторів: Денис Белюх, Олександра Лібич, Олександр Матушков та скульптор Володимир Одрехівський.

Проект скульптури Богдану-Ігорю Антоничу. Автор – Володимир Одрехівський 

Опублікувала Юлія Сабадишина


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!