Конкурс для львів’ян «Місця щасливих людей». Як взяти участь?

3050 0
Благодійний фонд імені Кузьми Скрябіна та Львівська міська рада оголосили бліц-конкурс на проект облаштування інтерактивного громадського простору «Місце щасливих людей», який має з’явитись у Львові на пл. Олекси Гасина.
фото: tsn.ua, lvivexpres.com, inspired.com.ua

фото: tsn.ua, lvivexpres.com, inspired.com.ua

Кінцевий термін подання конкурсних робіт – 10 вересня.

Перед учасниками конкурсу поставлено завдання – створити проект цілісного сучасного інтерактивного громадського простору, що містив би арт-об’єкт (арт-об’єкти), присвячений (присвячені) творчості Андрія Кузьменка. Цей простір можна розглядати як «мистецьку платформу», на якій талановиті й активні люди зможуть презентувати свої творчі доробки в галузі музики, просвітництва та образотворчого мистецтва, – інформує прес-служба ЛМР .

Ідея стоврення такого простору виникла в середовищі фанатів музиканта, які вирішили відмовитися від вшанування Андрія Кузьменка в традиційні способи, перейменовуючи на його честь вулиці чи площі, або встановлюючи йому пам’ятники. Відтак об’єднавшись в Благодійний фонд ім. Кузьми Скрябіна, було запропоновано ідею створення інтерактивного громадського простору, який би продовжував справу музиканта у розвитку культури та приносив користь мешканцям і гостям міста.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Бути чи не бути громадському простору імені Скрябіна у Львові

У зверненні до міської ради від фонду, було запропоновано 4 варіанти локацій, де такий простір можна було б організувати. Після консультацій учасниками обговорення було обрано громадський простір на перетині вулиць Стефаника та Коперніка, відомий з 2013 року як пл. Олекси Гасина. Поруч знаходяться Львівська національна галерея мистецтв ім. Бориса Возницького, Львівська національна наукова бібліотека України ім. Василя Стефаника (колишній Оссолінеум), Львівський палац мистецтв та Львівський національний університет імені Івана Франка.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Старі фотографії Кузьми Скрябіна

Конкурс фінансує Благодійний фонд імені Кузьми Скрябіна. Фінансування реалізації проекту буде здійснюватись як з бюджету міста (благоустрій громадського простору), так і за кошти фонду.

Отримати детальнішу інформацію можна за тел. +38 032 254 60 28, подати свої проекти написавши на електронну адресу [email protected]

Опублікував Ігор Саджениця


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!