Лауреат Нобелівської премії миру прочитав лекцію у Львові. Відео

1966 0
Цьогоріч Євгену-Зенону Стахіву виповнюється 75 років.
фото: YouTube

фото: YouTube

Сьогодні, 1 березня, у актовій залі НУ «Львівська політехніка» проводить лекцію лауреат Нобелівської премії миру 2007 року, доктор наук, професор Євген-Зенон Стахів. Tvoemisto.tv проводить онлайн-трансляцію заходу на своїй сторінці у Facebook.

Читайте також: Львівський дисидент Богдан Горинь став лауреатом Шевченківської премії

Євген-Зенон Стахів народився в 1944 році у Львові в родині відомого українського підпільника, діяча ОУН Євгена Павловича Стахіва. Емігрував зі сім’єю в США з Австрії в 1949 році. З ініціативи батька почав вчитися на інженера, проте завжди тяжів до природничих наук.

Отримав докторський ступінь із управління водними ресурсами в університеті Джона Хопкінса в Балтіморі і вже більше 40 років проводить дослідження в цій галузі, спеціалізуючись на розробці методів управління водними ресурсами великих річкових басейнів та протипаводкового захисту в умовах кліматичних змін.

З 1989 року пан Стахів працював у Міжурядовій групі експертів ООН зі зміни клімату (IPCC) як провідний експерт із дослідження водних проблем і увійшов до числа лауреатів Нобелівської премії Миру за 2007 рік.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!