Лев Скоп: Найбільше Львів знищили за останні 20 років

4496 0
Відомий львівський художник, іконописець та мистецтвознавець Лев Скоп вважає, що за останні 20 років «Львів знищили» чи не найбільше. Йдеться про пам’ятки та мистецькі цінності. Про це він заявив у розмові з tvoemisto.tv.
Фото: Аліна Смутко/Tvoemisto.tv

Фото: Аліна Смутко/Tvoemisto.tv

«Це – болюча тема. Що більше ви будете знати і розуміти мистецтво, то більше розумітимете трагедію Львова», – зауважив він.

Лев Скоп пояснив: «Всі будинки колись у Львові мали розписи на стінах. Та зараз – тільки там якийсь кабак (заклад харчування, – ред.) роблять чи щось інше – одразу усе збивають аж до кладочки. Хто ж буде платити шалені гроші за реставрацію?! Інтер’єри викидають, ламають. Це дуже боляче, але так – по всій Європі. Нема в нас ще тої культури розуміння збереження».

Читайте більше про життя і творчість Лева Скопа на tvoemisto.tv у спецпроекті «Люди Твого міста» найближчим часом.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!