Лікарні міста можуть прийняти 1300 хворих із Covid-19. Яка заповненість мережі

1731 0
На Львівщині за минулу добу лабораторно підтвердили ще 207 випадків коронавірусної хвороби, серед них 54 мешканці Львова.
Фото: пресслужба ЛМР

Фото: пресслужба ЛМР

У лікарнях Львова загалом є 1300 місць для лікування хворих із коронавірусною хворобою, наразі зайняті 440 місць. Про це сьогодні повідомив міський голова Львова Андрій Садовий, інформує пресслужба ЛМР.

Читайте також: Коли вдасться подолати пандемію. У ВООЗ кажуть, що ми на середині шляху

«Ми маємо достатньо рівну ситуацію із коронавірусом впродовж останніх 2 місяців. На сьогодні з того резерву ліжок в наших комунальних лікарнях, які ми маємо, а це 1300 ліжок, заповненість хворими з запаленням легень становить близько 440 осіб (з них 330 пацієнтів мають Covid-19)», – зазначив міський голова Львова.

Втім він закликав містян святкувати Новий рік вдома.

«Львів не робить гучних забав, ми дотримуємось карантину. Звичайно, що в місті є гарні ілюмінації, ялинка, ярмарок, але краще все ж побути в цей час на ізоляції, адже нічого ціннішого за здоров’я немає», – закликав він.

Додамо, в середньому по Україні завантаженість ліжок у лікарнях першої хвилі для хворих на Covid-19 або з підозрою на цю хворобу становить 38,4%, інформує МОЗ. Найбільша завантаженість ліжок – у Миколаївській області (61,5%). На другому місці Одеська область – 52,1%. В інших областях завантаженість не перевищує 50%.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!