Львів не передасть останки радянського розвідника Кузнецова на перепоховання у Росію

2330 1
Із проханням передати до Львівської міськради звернулася племінниця розвідника Маргарита Брюханова.
Фото: Gazeta.ua

Фото: Gazeta.ua

Радянського розвідника Миколу Кузнецова, що похований на Пагорбі слави у Львові, не віддадуть на перепоховання у Росії. Відповідне рішення ухвалив виконком ЛМР сьогодні, 7 лютого.

Із проханням передати його для перепоховання на Широкорєчєнський військово-меморіальний комплекс Єкатеринбурга до Львівської міськради звернулася племінниця розвідника Маргарита Брюханова.

Раніше члени націоналістичної організації С14 неодноразово розмальовували надгробок Миколі Кузнєцову, а навесні торік із надгробка вкрали букви.

Додамо, що Микола Кузнецов – радянський диверсант-розвідник, агент НКВС, який загинув 8 березня 1944 року у селі Боратин Бродівського району на Львівщині. За однією з версій, він сам підірвав себе гранатою, за іншою – загинув в бою. Посмертно йому присвоїли звання Героя Радянського Союзу. Ексгумацію останків спецагента НКВС провели в 1959 році та перепоховали на Пагорбі слави у 1960 році. На початку 2000-х у міську раду Львова надійшов лист від ветеранів Єкатеринбурга з проханням посприяти в перепохованні Кузнецова в Єкатеринбурзі. Тоді комісія з військових поховань їм відмовила.

Вікторія Ейсмунт

 

 


Читайте також:
7 Лютого, 2020 18:30
мирослав підозріло-провокативна інформація
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!