Львів у блакитному. Як у місті долучаються до світової ініціативи

2476 0
У всьому світі 2 квітня проводять заходи до Міжнародного дня поширення інформації про аутизм. У Львові вже вдруге долучаються і підтримують цю ініціативу, у ході якої в місті відбуваються лекції, виставки, вечірки та інші активності. Цьогоріч у Львові на підтримку людей із аутизмом вирішили підсвітити синім Ратушу та Оперний театр, а самі львів’яни – убираються в блакитний і роблять селфі.

Одним із особливих символів цьогорічної ініціативи є підсвічення синім кольором знакових львівських споруд – міської Ратуші та Оперного театру. Блакитний – міжнародний колір аутизму. У світі під час «Light It Up Blue» підсвічують «головні» споруди: хмарочоси у меґаполісах США, Ейфелеву вежу у Парижі, Біґ-Бен у Лондоні тощо. Львів – одне з перших міст в Україні, яке долучилося до цього міжнародного руху.

Цьогоріч львів’яни вже переглянули виставу «Beautiful Карпати», підсумовували конкурс короткометражок «Ми – просто трохи інші!» серед школярів, відвідували джазовий концерт Львівської школи джазу і сучасної музики в арт-кав’ярні «Квартира 35» та влаштовували флеш-моб «Пазл»: учасники вишикувались у формі шматочка пазлу, тримаючи в руках блакитні кульки.

Читайте також: Львів у блакитному. 5 фактів про аутизм

Завтра ж, з квітня, львів’яни запланували ще кілька заходів, щоб зробити меншою прірву між звичайними і «особливими» людьми:

17:00 – перегляд художнього фільму «Темпл Ґрандін», обговорення фільму та дискусія з відомим психіатром Олегом Романчуком (Перша Львівська Медіатека, вул. Мулярська, 2а).

19:00 – дискусія з відомим психіатром Олегом Романчуком на тему «Чому ми не знаємо відомих українців з аутизмом?!».

21:00 – благодійна вечірка на підтримку дітей з аутизмом у Ринок зброї «Під Арсеналом». Вхід 30 грн. Зібрані кошти будуть спрямовані на облаштування кімнати побутової реабілітації у школі-інтернаті «Довіра» (вул. Підвальна, 5).

Вперше ініціатива «Львів у блакитному» відбулася минулого року. Тоді у місті провели концерти, благодійний Гаражний розпродаж, флеш-моби та лекції у форматі «відкритого університету». Цікаво, що після успіху ініціативи «Львів у блакитному» минулого року, у 2015 р. про намір «одягти» своє місто у блакитне заявили активісти з Києва, Луцька, Харкова, Івано-Франківська та інших міст.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!