Львівська міськрада хоче через суд повернути будівлю кардіоревматологічного центру на Коновальця

1522 0
Майно санаторію виставили на продаж за 11 млн грн.
Фото: Львівський портал

Фото: Львівський портал

Львівська міська рада оскаржує рішення апеляційного суду про вилучення з комунальної власності ЛМР будівлі дитячого кардіоревматологічного санаторію на Коновальця, 114, 116, який Львівська облрада вчора виставила на продаж.

Читайте також: Мрія про велике. Навіщо у Львові хочуть об’єднати Охматдит і Чорнобильську лікарню

У 2009 році Львівська облрада отримала право власності на цю будівлю. Тоді ЛМР звернулася до суду, аби повернути приміщення місту, втім обидві інстанцію позов не задовольнили. Тож 26 грудня місто подало касаційну скаргу.

Натомість аукціон на продаж комплексу будівель має відбутися вже 7 лютого. Вартість будинку оцінюють у 11,4 млн грн. 50% коштів від продажу мають передати «Охматдиту» та Західноукраїнському спеціалізованому дитячому медичному центру, а ще 50% – у обласний бюджет розвитку. Санаторій через брак коштів не працює з 2017 року. 

Читайте також: Львівська облрада передала Львову приміщення на Короленка під Центр опіки сиріт за 40 млн грн

Нагадаємо, що 19 листопада Львівська обласна рада реорганізувала Комунальний дитячий кардіоревматологічний санаторій, приєднавши його до Львівської обласної дитячої клінічної лікарні «Охматдит». Його робітники вимушено не працюють, але отримують зарплатню. Після реорганізації закладу їх переведуть на роботу в «Охматдит».

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!