Львівські школи закликають долучитись до Всесвітньої благодійної акції. Як це зробити

2029 0
Цьогоріч Щедрий вівторок пройде 3 грудня.
Фото: Рубрика

Фото: Рубрика

Благодійний фонд «Запорука» запрошує школи Львова та області взяти участь у міжнародній благодійній акції #GivingTuesday (Щедрий вівторок). Про це Tvoemisto.tv повідомляють організатори.

Уперше такий захід офіційно відбувся в Україні торік. Тоді вдалось зібрати майже пів мільйона гривень, понад 220 тисяч з яких використали на ремонт гематологічного відділення Західноукраїнського спеціалізованого дитячого медичного центру (Чорнобильської лікарні). Решту зібраних коштів витратили на ліки та обстеження для дітей, хворих на онкологію, а також на закупівлю хірургічних інструментів.

Читайте також: Львів'ян просять допомогти потребуючим теплими речима

Цьогоріч метою Всеукраїнської акції є збір понад 2,5 млн грн для Віки Соловйової з села Сівки на Рівненщині та для Василя Давидюка з Житомирщини. Діти потребують заміни протезу, інакше можуть залишитися без ніг.

Щоб долучитись до міжнародної благодійної акції Щедрий вівторок, потрібно заповнити електронну форму та отримати від БФ «Запорука» електронний логотип учасника. Координаторкою акції у Львові, яка надасть усі необхідні консультації учасникам, є Мар’яна Нич, до якої можна звертатись за номерами (050) 430 12 91, (032) 260 07 81 або написати на електронну скриньку [email protected].

Акція відбудеться 3 грудня. У цей день або у найближчий до нього зручний день у школі проводиться благодійний захід (ярмарок, вистава, концерт тощо), а зібрані кошти перераховуються на мету акції.

Торік участь в акції Щедрий вівторок взяли 33 навчальні заклади Львова – школи, садочки та училища. Саме завдяки їм вдалось зібрати 220 тис. грн на ремонт гематологічного відділення ЗУСДМЦ.

Благодійний фонд «Запорука» понад 10 років підтримує родини онкохворих дітей у Національному інституті раку та у Західноукраїнському медичному дитячому центрі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!