Львівські трамваї відмиють та ознакують по-новому. Фото

2387 1
Впродовж наступного тижня у ЛКП «Львівелектротранс» планують відмити усі львівські трамваї від графіті та несанкціонованої реклами, а після цього розмістити всередині оновлені схеми руху. Змінять згодом і лобові таблички, щоб уніфікувати ознакування трамваю. Про це у п’ятницю, 11 липня, розповіла начальник відділу маркетингу ЛКП «Львівелектротранс» Ольга Бачинська.
Фото: zaxid.net

Фото: zaxid.net

Нову схему руху львівських трамваїв на волонтерських засадах розробив львівський дизайнер Єгор Каліберда, пише ZAXID.NET.

«Півроку тому мене почали дратувати таблички у львівських трамваях, і я надумав щось із цим зробити. Спочатку я займався цим сам, а потім ми ще два місяці обговорювали питання з представниками Львівелектротрансу», – розповів дизайнер.

Згідно з новою концепцією, кожен трамвайний маршрут розфарбований в інший колір, що робить карту, на думку автора, більш зрозумілою. Відповідно до нової схеми змінили і дизайн табличок трамваїв – тепер вони стануть кольоровими, написи будуть великим шрифтом, щоб було зручно людям із слабким зором, а всередині салону на табличці буде позначено можливі пересадки на інший трамвай чи тролейбус. Автор навіть розробив власний шрифт для цифр номерів маршрутів, а саму схему зробив доступною для скачування. Найскладнішим із дизайнерського боку виявився маршрут трамваю №11, але й його вдалось реалізувати.

За словами Ольги Бачинської, проект зміни схем руху та трафаретів для «Львівелектротрасу» є доволі вартісний, адже оснастити треба 100 трамваїв та 70 тролейбусів.

«Що стосується тролейбусів, то ми зараз розглядаємо варіанти, як це реалізувати», – розповіла начальник відділу маркетингу. Вона також додала, що підприємство оплатить дизайнеру проект схеми руху тролейбусів у Львові.

Щодо розміщення таких схем на тролейбусних та трамвайних зупинках, у «Львівелектротрансі» обіцяють, що згодом візьмуться і за це.

«Проблема в тому, що нам належать лише кінцеві зупинки, тому щоб розмістити схеми на проміжних зупинках, спочатку потрібно домовитись із районними адміністраціями, а на це потрібен час», – зауважила Бачинська.


Читайте також:
11 Липня, 2014 16:47
Щедрик Ну явно немає куди гроші викинути,якусь дурню будуть оплачувати!Нігде в світі так не ро[***]...
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!