Львівський фехтувальник на візку виступить на Паралімпіаді в Токіо

1083 0
Для 33-річного Андрія Демчука це вже буде третя у кар’єрі Паралімпіада.
Фото: Відділення НОК України у Львівській області

Фото: Відділення НОК України у Львівській області

Львівський парафехтувальник, чемпіон Літніх Паралімпійських ігор 2016 року в Ріо-де-Жанейро, заслужений майстер спорту України Андрій Демчук виступить на Паралімпіаді в Токіо. Спортсмену уже надійшло офіційне підтвердження, повідомляє Відділення НОК України у Львівській області.

Читайте також: Двоє спортсменів Львівщини вибороли ліцензії на зимові Паралімпійські ігри

Звісткою про це поділився й сам фехтувальник на візках.

«Прийшла офіційна ліцензія, яка дозволяє сказати таке бажане – I'm Qualified to Tokyo 2020. Працюймо далі. Ще поборемося», зазначив Андрій Демчук.

Для 33-річного Андрія Демчука Ігри в Токіо будуть третіми у кар'єрі. На Паралімпіаді в Лондоні-2012 він поступився в 1/8 фіналу у фехтуванні на рапірі, а у шпазі дійшов до чвертьфіналу. На Паралімпіаді в Ріо-де-Жанейро-2016 львів'янин став чемпіоном з фехтування на шаблях.

Читайте також: Спортсмени з Львівщини вибороли понад 10 медалей на Кубку України з бойових мистецтв

Довідково

XVІ літні Паралімпійські ігри через пандемію коронавірусу були перенесені на 2021 рік та пройдуть з 24 серпня до 5 вересня 2021 року в місті Токіо (Японія). Там розігруватиметься 540 комплектів нагород (в порівнянні з ХV літніми Паралімпійськими іграми 2016 р. – 528 комплектів нагород). Планується, що в Іграх візьме участь понад 4 тис. паралімпійців світу, які виступлять у 22-х видах спорту. Два види спорту, що дебютують на ХVІ літніх Паралімпійських іграх 2020 р. в Токіо – бадмінтон і тхеквондо.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!