Львів’ян попереджають про крихкий лід. Правила безпеки

1616 0
Затятих рибалок також просять подбати про особисту безпеку та утриматись від підльодної риболовлі.
фото: loda.gov.ua

фото: loda.gov.ua

Департамент з питань цивільного захисту Львівської облдержадміністрації застерігає мешканців області щодо небезпеки виходу на льодові покриття водойм.

Із настанням весни та збільшенням середньодобової температури повітря (більше +4ºС) лід на озерах і ставках став крихким та незавжди витримує осіб, які тимчасово перебувають на ньому. Для того, аби вберегтись від небезпеки потрібно знати наступне:

- міцним є лід прозорий з синюватим або зеленуватим відтінком при товщині більше 12 см;

- міцність льоду необхідно перевіряти пішньою і, якщо після першого удару лід пробивається і з’являється вода, то виходити на нього заборонено;

- не дозволяється перевіряти міцність льоду ударами ніг;

- рибалки-любителі підльодного лову без дозволу найближчої рятувальної станції не мають права виходити на лід;

- під час підльодного лову риби не рекомендується скупчуватись у групи, а лунки слід пробивати на відстані 5-6 м одна від одної;

- кожен рибалка повинен мати з собою рятувальну мотузку довжиною до 20-25 м з петлею на одному кінці і вантажем 400-500 гр. на другому.

Також у департаменті наголошують, що через нехтування правилами безпеки, 28 лютого, у Дрогобицькому районі загинув місцевий мешканець, котрий рибалив на одному із ставків та провалився під кригу.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!