На Львівщині було найбільше в Україні випадків укусів змій

1035 0
Загалом, в Україні нарахували 23 звернення за медичною допомогою, пов’язаною з ураженням зміїною отрутою.
Фото умовне

Фото умовне

Станом на 30 червня 2023 року у Львівській області від початку року зареєстрували 11 випадків звернення за медичною допомогою, пов’язаних з ураженням зміїною отрутою. Це майже 50% від усіх випадків, що були зафіксовані в Україні за 2023 рік. 

Джерело: Центр громадського здоров’я України 

Проте, як зазначають у повідомленні, цьогоріч нарахували на 17 випадків менше, аніж минулого року. 

Читайте також: На Львівщині чоловіка вкусила змія

Також пояснюють, що змії в Україні активні з квітня до жовтня, а найбільше шансів зустріти їх у квітні та травні, під час шлюбного періоду. Проте є і другий пік – у вересні. Тому просять бути особливо обережними у ці періоди. 

Нагадаємо, що 31 травня від укусів змії у Західноукраїнському спеціалізованому дитячому медичному центрі лікують двох підлітків із Львівщини. Цьогоріч уже четверо дітей до 18 років звернулись до лікарні після укусу плазунів. Аби ознайомитись із правилами безпеки у таких випадках переходьте за посиланням.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!