Львів’ян закликають здавати відпрацьовану техніку

4043 0
Містяни можуть безкоштовно передати на утилізацію непридатну техніку, аби не забруднювати довкілля.
фото: eco-initiatives.org.ua

фото: eco-initiatives.org.ua

Усю зібрану техніку розкомплектовують, частину передають на вторинне використання, решту – відповідним ліцензованим підприємствам на остаточне знешкодження. У такий спосіб забезпечують екологічно-безпечне поводження з відходами електричного та електронного обладнання. Про це повідомляє прес-служба Львівської міської ради.

«Багато з них містять отруйні важкі метали: свинець, ртуть, кадмій, хром та берилій тощо. Ці речовини забруднюють довкілля та наражають на небезпеку здоров`я людей (під час горіння і розкладання складових електронного та електричного обладнання виділяються діоксини, поліароматичні вуглеводні та інші токсичні речовин). Крім того, несанкціоноване поводження з відходами електронного та електричного обладнання призводить до безповоротної втрати цінної вторинної сировини – чорних, кольорових та дорогоцінних металів, полімерів, гуми та скла», - значиться у повідомленні.

Читайте також: У Львові завтра прийматимуть відпрацьовані лампи

Здати техніку можна, попередньо зателефонувавши на номер:

  • ПП «Екотех-Україна» (тел. 0678500323)
  • ФОП Дубровська (тел. 277-77-78)

Опублікувала Ганна Беловольченко


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!