Львів'ян запрошують на "ЕкоЛіто" у парк "Знесіння"

6493 0
Регіональний ландшафтний парк «Знесіння» запрошує мешканців та гостей міста на «ЕкоЛіто», яке відбудеться 30 травня з 10.00 до 18.00 на вулиці Довбуша, 24.

На семінарах та заняттях «ЕкоЛіта» можна буде отримати чимало пізнавальної інформації щодо альтернативних методів лікування та профілактики багатьох недуг і поспілкуватися з цікавими людьми, які успішно втілюють філософію здоров’я у своє життя. З 10.00 до 12.00 буде змога дізнатися, як правильно займатися нордичною (скандинавською) ходою, яка сьогодні завойовує дедалі все більшу популярність у світі й Україні зокрема.

Організатори розповіли також: «Цей вид фізичної активності – хода із лижними або спеціальними палицями – виник у Фінляндії і є значно ефективнішим від звичайної ходи й допомагає позбутися багатьох проблем зі здоров’ям. Оскільки людина виконує вправи, перебуваючи на свіжому повітрі, в усі органи та системи через кров потрапляє більше кисню, покращується їхнє функціонування, відтак спостерігаємо лікувальний ефект – вдосконалюється і розвивається серцево-судинна система, загалом оздоровлюється весь організм».

Заняття проводитиме голова ГО «Здоровий спосіб життя», Ганна Лащук. Для тренувань необхідно прихопити лижні або спеціальні палиці – обов’язковий інвентар для нордичної ходи.

Також до парку завітає біолог і травник Георгій Гах, який розкаже про цілющі властивості рослин, про те, у яку пору їх варто збирати, про енергетичні особливості зелені і ще чимало цікавої та пізнавальної інформації з траволікування. Юристи Міжнародної благодійної організації «Екологія-Право-Людина» розкажуть про права та обов'язки відвідувачів парку, можливості розвитку його з дотриманням чинного законодавства та про відповідальність за порушення режиму парку.

Еколог Алла Войціховська проведе безкоштовний аналіз води на її якість для всіх охочих.  Майстрині Львова, під керівництвом Марії Омелян, покажуть свою творчість. Можна буде придбати приємні сувеніри та навчитися робити такі ж власними руками. 

Для дітей буде створено окрему дитячу зону – світ фокусів, різноманітних хімічних експериментів. Також буде представлено різноманітну екологічну продукцію як елемент здорового способу життя і збереження довкілля. 

Вхід платний - 4 грн.

Довідка

«Регіональний ландшафтний парк «Знесіння» – це унікальна територія, яка охороняється законом, з метою збереження в природному стані типових або унікальних природних комплексів та об'єктів, а також забезпечення умов для організованого відпочинку населення. Він сприяє збереженню цінних природних та історико-культурних комплексів і об'єктів Львова, відповідає за створення умов для ефективного туризму, відпочинку та інших видів рекреаційної діяльності в природних умовах, з дотриманням режиму охорони заповідних природних комплексів і об'єктів, сприяє екологічній освітньо-виховній роботі».

 

 

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!