Політична реклама

Львів'ян запрошують на "Українське весілля" у Шевченківський гай

2586 0
Колективи-учасники заходу ознайомлять гостей свята з правдивими весільними звичаями та передадуть дух справжнього українського весілля.

У Музеї народної архітектури та побуту( Шевченківський гай) 15 вересня традиційно відбудеться V Фестиваль автентичного мистецтва «Веретено».

Цього року фестиваль запросить львів’ян та гостей міста на «Українське весілля», інформує прес-служба Львівської міськради. Основу програми фестивалю складатимуть давні весільні обряди із Бойківщини, Гуцульщини, Поділля, Слобожанщини. Такі як: «Різання барвінку», «Розплітання коси», «Вирядження молодого до шлюбу», «Пов’язування намітки», «Вінкоплетини», «Весільний обрядовий танець», «Зустріч молодого у молодої».

Для всіх охочих на фестивалі діятимуть майстер-класи  із виготовлення весільної атрибутики:

·               Квіти для оздоблення короваю

·               Обрядове печиво - весільні гуски

·               Плетення барвінкових вінків

·               Ляльки – мотанки «нерозлучники» , «берегині родинного вогнища»

·               Ткання весільної сорочки

·               Прядіння ниток на сорочку

·               Вишивання весільної сорочки

·               Плетення весільного бриля. 

·               а також майстер-клас із пов’язування намітки

 

На фестивалі будуть представлені колекції давніх весільних строїв сучасного стилізованого весільного одягу. Також відбудеться презентація виставки  ілюстрацій «Українське весільне вбрання», у якій будуть представлені весільні строї різних етнографічних регіонів України.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!