Львів’янам-управлінцям розкажуть, як вдосконалити бюджетну систему

1879 0
29-30 жовтня Львівська бізнес-школа УКУ проведе навчальний семінар з побудови ефективної системи бюджетування спеціально розроблений для управлінських команд. Основною метою семінару-тренінгу є надання управлінській команді компанії творчого поштовху до вдосконалення бюджетної системи в себе на підприємстві.
Фото: piersonrequirementsgroup.com

Фото: piersonrequirementsgroup.com

«Учасники управлінської команди повинні осягнути комплексну картинку побудови системи бюджетування на власному підприємстві, сформувати єдині підходи та допущення. Зрозуміти специфіку бюджетної моделі у відповідності до особливостей власної моделі бізнесу. При створенні базових прогнозів, що закладаються в бюджет, та концептуальної схеми бюджетної моделі далі стає легше працювати на своєму підприємстві самостійно», – анонсують організатори.

Після проходження семінару тренінгу управлінські команди отримають навики того, як:

- Будувати концептуальну модель бюджетної системи компанії

- Визначатися з порядком складання бюджетів в компанії

- Визначати бюджетні центри відповідальності

- Прогнозувати обмежуючий фактор, який підлягає бюджетуванню першим, а при потребі прогнозувати його ділову активність

- Складати бюджет витрат на маркетинг та рекламу, який залежить від бюджету продаж, а також розраховувати, які додаткові продажі продукти потрібно забюджетувати в бюджеті продаж при виділенні додаткових ресурсів на маркетинг та рекламу

- Складати бюджет продажів та розраховувати бюджет надходжень грошових коштів

- Складати поточні бюджети в процесі операційної діяльності

- Cкладати бюджети центрів фінансової відповідальності (відділу маркетингу, фінансового відділу тощо)

- Намітять базові засади положення про бюджетування

- Навчаться визначати інформаційне поле бюджетування, управляти процесом визначення норм та нормативів, які закладаються в бюджет

На семінарі-тренінгу розглядатимуть принципи побудови концептуальної моделі бюджетування, модель бюджетів компанії та порядок їх складання, типові помилки в процесі бюджетування, методи прогнозування продаж та врахування їх в бюджеті, складання бюджету продаж та бюджету грошових потоків, бюджет складських запасів готової продукції, та бюджет закупок і запасів сировини і матеріалів, модель складання такого бюджету, бюджет витрат на маркетингову діяльність та його взаємозалежність з бюджетом продажу, схема коли витрати на маркетинг визначаються на основі бюджету продажу та схема коли бюджет продажу відображає інкрементальні продажі пов’язані з окупністю реклами, бюджет виробництва, бюджет використання матеріалів, бюджети центрів фінансової відповідальності (сервісних департаментів), бюджети витрат на маркетинг та рекламу, бюджети витрат на HR, інформаційне поле бюджетування: практика встановлення норм та нормативів, перехід від складання бюджетів до їх наступного виконання та положення про бюджетування компанії.

Програма призначена для управлінської команди компанії, яка перебуває в процесі вдосконалення бюджетної системи та планує працювати за класичною бюджетною моделлю за наявності зовнішнього обмеження в вигляді частки на ринку. Учасники управлінських команд занурюються у фінансове бюджетне середовище на 2 повних дні, опрацьовують живі дані власної компанії. Фінансовий матеріал подається максимально легко та доступно для розуміння не фінансистів. Програма скерована на керівників та топ-менеджерів компанії, керівників бюджетних центрів відповідальності.

Вартість:

При реєстрації до 20 жовтня – 18500 гривень (за управлінську команду із 4-5 учасників)

При реєстрації після 20 жовтня – 19500 гривень (за управлінську команду із 4-5 учасників)

Для компаній учасників Спільноти LvBS надається знижка – 10%

ВикладачМихайло Колісник, професор бізнесу Київської школи економіки (KSE), партнер інституту стратегій inspira, професор з фінансів Львівської бізнес-школи (LvBS), управляючий партнер компанії  FINART Smart Solutions, запрошений професор з фінансового менеджменту бізнес-школи інституту ІПМ (Мінськ, РБ). Михайло Колісник викладає фінансові курси у Львівській бізнес-школі Українського Католицького Університету, Бізнес-школі Інституту приватизації та менеджменту (Мінськ), викладав курс стратегічного планування в Единбурзькій бізнес-школі, інших провідних бізнес-школах України та за рубежем. Кандидат економічних наук, доцент, сертифікований торговець цінними паперами. Закінчив інженерно-економічний факультет Львівської політехніки.

Після захисту дисертації та стажування у Вейнському Державному Університеті (Детройт, США), Копенгагенській бізнес-школі, стажувався у консалтинговій фірмі “Данськ Менеджмент Форум” (Копенгаген, Данія), пройшов ряд стажувань в провідних бізнес-школах Словенії (IMTA, IEDC), Голандії (Maastricht University). Зараз Михайло працює як фінансовий консультант у міжнародних проектах та викладає курси фінансового менеджменту, інвестиційного менеджменту управлінського та фінансового обліку. Впродовж трьох років був членом наглядової ради банку «Пекао (Україна)», був членом наглядових рад ряду вітчизняних компаній. Працював консультантом Міжнародної Фінансової Корпорації (IFC). Улюблені заняття – плавання, подорожування та робота з Інтернетом. Михайло Колісник є автором більш ніж 100 статей у галузі фінансів та стратегічного менеджменту та очолював з 2008 по 2010 рр. Києво-Могилянську бізнес-школу (KMBS).

Довідка:

Для реєстрації звертайтесь до Остапа Луцишина: olutsyshyn@lvbs,com.ua, (067)673-18-76.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!