Політична реклама

Львів'яни зможуть скаржитись на тютюновий дим в Держспоживчінспекцію

1555 0
Після набуття чиності закону про заборону тютюнопаління клієнти ресторанів та закладів харчування можуть скаржитись на невиконання закону в регіональний орган Держспоживчінспекції.

 

Сьогодні на прес-конференції у Львові громадськість та представники влади говорили  про плани стосовно контролю у місті над виконанням закону про заборону тютюнопаління.

Петро Рой, представник коаліції «За вільний від тютюнового диму Львів», заявив, що для того, щоб проінформувати населення міста про заборону тютюнопаління, у всіх громадських закладах будуть розміщенні інформаційні наклейки про заборону куріння. 

Як повідомили представники міської ради, куріння буде заборонене не лише у мережах ресторанів та закладах громадського харчування, але і у всіх адміністративних та державних структурах. У цих приміщеннях буде заборонене таке поняття як «курилка», можливість палати буде лише на вулиці.

"Стосовно ресторанів та закладів громадського харчування, то будь-який такий заклад, якщо в ньому будуть виявлені попільнички чи подібні речі, заплатить штраф від 1 до 10 тис. грн.",- каже Богдан Пастух, представник Держспоживчінспекції.

За словами Пастуха,  клієнти цих закладів можуть скаржитись на невиконання закону у ресторанах та розважальних закладах в регіональний орган Джержспоживчінспекції.

«При порушенні закону про тютюнопаління громадяни повинні спочатку звернутись до адміністрації закладу, коли не допомагає, потрібно телефонувати до працівників правоохоронних органів», - говорить Віктор Шрібляк, представник ГУ МВС України у Львівській області.

Нагадаємо, що з 16 грудня в Україні вступає в дію закон про заборону тютюнопаління.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!