Майже десяток проєктів на Львівщині отримають кошти на реалізацію від ЄС

1112 0
Львівщина є лідером за кількістю поданих проєктів в Україні в межах програми Секторальної підтримки ЄС.
Фото: ZIB.COM.UA

Фото: ZIB.COM.UA

29 грудня затвердили перелік проєктів переможців програми Секторальної підтримки ЄС. Львівщина, яка є лідером за кількістю поданих проєктів в Україні (9%), в результаті зможе реалізувати 9 проєктів за 5 програмами Секторальної підтримки ЄС. Про це повідомляє пресслужба Львівської ОДА.

Йдеться про проєкти:

  • «Розвиток біоекономіки Західного регіону України: виробництво екотари з біодеградабельних полімерів» загальною вартістю 9,8 млн грн, з яких 7,65 млн грн передбачили залучити з державного бюджету. Ініціатором проєкту є «Львівська політехніка» спільно з Львівською обласною державною адміністрацією.
  • «Створення парку агропереробки «ФрутБанк» з формування доданої вартості на продукцію малих та середніх виробників Львівщини» загальною вартістю 22,5 млн грн, з яких 16,875 млн грн мають залучити з державного бюджету. Ініціатором проєкту є Мостиська міська рада.
  • «TourTurka 2.0 «Пізнання етно-культури бойківського краю Турківського району Львівської області»» загальною вартістю 10,4 млн грн, з яких 8,8 млн грн передбачено залучити з державного бюджету. Ініціатором проєкту є Львівська обласна державна адміністрація;
  • Реставрація пам’ятки архітектури Художнього музею М.Біласа (вілла «Гопляна») на майдані Кобзаря в Трускавці загальною вартістю 19,3 млн грн, з яких 16,0 млн грн планують залучити з державного бюджету. Ініціатором проєкту є Трускавецька міська рада;
  • «Глемпінги – створення ексклюзивного туристичного продукту в природоохоронних територіях» загальною вартістю 28,8 млн грн, з яких 23,9 млн грн хочуть залучити з державного бюджету. Ініціатором проєкту є Міндовкілля, який реалізовуватиметься на Львівщині спільно з Закарпатською, Івано-Франківською, Донецькою областями.
  • «Трансформація вугільних регіонів України» (пілотні проєкти Донецької та Львівської областей) загальною вартістю 173,4 млн грн, з яких 27,9 млн грн – з державного бюджету. Ініціатором проєкту є Міністерство розвитку громад та територій України;
  • «Карпатська мережа регіонального розвитку 2.0» загальною вартістю 55,2 млн грн, з яких 34,7 млн грн – з державного бюджету. Ініціатором проєкту є Міністерство розвитку громад та територій України.
  • «Портал місцевої статистики та відкритих даних громад Львівщини - інструмент прийняття збалансованих рішень» загальною вартістю 1,65 млн грн, з яких 1,4 млн грн хочуть залучити з державного бюджету. Ініціатором проєкту є Львівська обласна державна адміністрація;
  • «Співробітництво задля економічного зростання Карпат (громад Закарпатської, Львівської, Чернівецької, Івано-Франківської областей)» загальною вартістю 14,1 млн грн, з яких 11,9 млн грн мають залучити з державного бюджету.

 

Директор департаменту економічної політики Степан Куйбіда зазначив, що загальна сума передбаченого ресурсу державного бюджету, що планують залучити на Львівщину в межах Секторальної підтримки, становить 75,9 млн грн. З них 50,7 млн грн – кошти, залучені органами влади області, а також 25,2 млн грн – кошти, залучені у Львівську область в межах співпраці з іншими областями та центральними органами виконавчої влади.

З обласного та місцевих бюджетів мають забезпечити гарантоване співфінансування, що необхідно врахувати при затвердженні відповідних бюджетів на період реалізації проєктів.

Додамо, що загалом по Україні Конкурсна комісія відібрала 56 проєктів на загальну суму понад 535 млн грн, які будуть рекомендовані до фінансування у 2021 році. Це вже другий конкурсний відбір проєктів, які можуть реалізовуватися за рахунок коштів державного бюджету, отриманих від ЄС. У наступному році на реалізацію цих проєктів передбачили 551,6 млн грн.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!