Медики розповіли, що робити, якщо у будинку хтось помер від коронавірусу

3237 0
Зазвичай, кажуть в ЛМР, від Covid-19 помирають у лікарні, але все може бути.
Фото: ua-news.liga.net

Фото: ua-news.liga.net

У Львові розробили алгоритм дій на випадок, якщо у будинку хтось помре від коронавірусу. Про це розповів керівник управління охорони здоров’я ЛМР Володимир Зуб, передає пресслужба ЛМР.

Читайте також: У Львові затвердили правила поховання хворих із коронавірусом

Володимир Зуб говорить, що наразі випадків смерті від коронавірусу вдома у Львові не було, але навіть якщо таке станеться, панікувати не варто.

«Коли тіло померлого заберуть на дослідження, важливо провести в будинку повну дезінфекцію і обробити всі поверхні антисептиками, а також ізолювати співмешканців цієї людини вдома під контролем сімейного лікаря. Також їм потрібно провести лабораторне тестування на Covid-19. Решту ж мешканців будинку повинні дотримуватись загальновідомих правил поведінки в час пандемії: мити руки, носити маски чи респіратори, обробляти поверхні в помешканні антисептичними розчинами, провітрювати приміщення, робити вологе прибирання та бути обережними», – говорить Володимир Зуб.

Читайте також: На Львівщині від коронавірусу померла 24 людина

Нагадаємо, станом на ранок 15 травня у Львові та на Львівщині підтверджено 942 випадки інфікування коронавірусом, з них 23 — летальні.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!