Мерія дала дозвіл на будівництво нового слідчого ізолятора у Львові

3308 0
Новий комплекс будівель планують будувати неподалік гіпермаркетів «Метро» та «Епіцентр».
Фото: Візуалізація від ДУ

Фото: Візуалізація від ДУ

У Львові на вулиці Збиральній побудують новий слідчий ізолятор. Відповідні містобудівні умови та обмеження Державній кримінально-виконавчій службі погодив сьогодні, 19 березня, виконавчий комітет Львова.

Управління архітектури Львівської міськради спільно з державною кримінально-виконавчою службою мають оголосити і провести всеукраїнський архітектурний конкурс на кращий проєкт такої будівлі. Новий комплекс планують будувати неподалік гіпермаркетів «Метро» та «Епіцентр».

У департаменті містобудування Львівської міськради розповіли, що окрім корпусів для в’язнів, там буде лікарня, спортзал, їдальня, лазня, клуб, крамниця і пекарня. А ще – окремі прогулянкові зони для чоловіків, жінок, матерів з дітьми, для занять спортом. Тут навіть планують вольєр для службових собак та облаштувати навчальні класи для кінологів. 

Читайте також: У Львівському СІЗО з'явились платні камери. Фото

Нагадаємо, що про будівництво нового СІЗО у Львові за кошти інвестора говорять вже кілька років. Раніше у Міністерстві юстиції повідомляли, що інвестор, який погодиться на участь у проєкті, отримає будівлю СІЗО, що на вул. Городоцькій, 20 (колишні «Бригідки»). Конкурс на пошук інвестора провели у 2017 році. Після цього з'явилась інформація, що інвестор хоче на місці старого СІЗО облаштувати торгово-розважальний центр. Проте така думка не сподобалась львів'янам і владі міста. Відтак були пропозиції додати до ТРЦ Музей жертв політичних репресій, а місто наполягало на тому, щоб забрати будівлю на свій баланс, та справа не просунулась. Зараз на вул. Городоцькій, 20 продовжують утримувати людей в очікуванні суду, хоча умови СІЗО є вкрай поганими.

Як раніше повідомив Tvoemisto.tv перший заступник міністра юстиції Євгеній Горовець, на проєкт нового СІЗО пропонували виділити 572,2 млн грн.

Христина Гоголь


+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!