Мітки на дахах будинків можуть бути сигналом маяка, – поліція Львова

4501 0
Мешканців просять перевірити будинки та замалювати мітки, також повідомити поліцію.
Фото з соцмереж

Фото з соцмереж

У Львові мешканці разом з правоохоронцями виявляють різні мітки на асфальті, деревах, навіть на балконах і дахах будинків. Поліцейські просять активно їх замальовувати та обов’язково повідомляти їх про те, хто наніс цю мітку. Про це на брифінгу розповів капітан поліції Дмитро Міхалець.

«Мешканців просять виявляти мітки, замальовувати, повідомляти поліцію, обов’язково по можливості з даними, хто це замальовує, як це виглядає, на чому особа пересувається. Добре, що мешканці активно самостійно виявляють та замальовують такі мітки, проте прошу – узгоджувати свої дії з відділками поліції, щоб була комунікація», – про це наголосив поліцейський.

Мітки є різних виглядів. Зазвичай вони нанесені у вигляді хреста чи хреста в колі яскравою фарбою. Особливо мешканців просять бути пильними та перевіряти свої будинки. Крім балконів, їх можуть ставити на дахах, особливо якщо старі багатоповерхівки 60-70 років, де легко дістатися на сам дах. Відтак, просять перевірити голів ОСБ або відповідальних осіб, чи є такі наявні. При наявності таких варто їх засипати землею або зафарбовувати у колір площі, на якій нанесено мітку. 

Бути обачими та повідомляти про виявлені мітки попросив і мер Львова Андрій Садовий. 

«Якщо ви побачите незрозумілі позначки у доступному місці  закривайте їх піском, дошками, смолою. Якщо помітили такі позначки на даху  повідомте Гарячу лінію міста 15-80. Районні адміністрації мають доручення оперативно зафарбовувати будь-які незрозумілі позначки на будинках», – сказав він.

connect_to_our_telegram_image

Правоохоронці просять інформувати про підозрілі мітки та пересування ворога. Крім того, варто повідомляти, якщо помітили підозрілих людей або автомобілі. Можна телефонувати на лінію 102 або повідомляти у чат-боті у Telegram @ukraine_avanger_bot. Важливо, що фото потрібно робити через чат-бот і додавати мітку. 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!