МВС пропонує підвищити штрафи за перевищення швидкості у сім разів

2048 0
Також запуск системи автоматичних фото- і відеофіксації перевищення швидкості планують реалізувати в першому кварталі 2020 року.
Фото: Район Луцьк

Фото: Район Луцьк

Міністерство внутрішніх справ ініціює посилення покарання для водіїв за наїзди на людей.  Про це повідомляє пресслужба МВС.

Відповідні законопроєкти МВС невдовзі скерує на розгляд Верховної Ради. Вони передбачають зміни до Кодексу про адмінпорушення, Кримінального кодексу, законів «Про дорожній рух» та «Про Національну поліцію». Зокрема, планують значно підвищити штрафи за деякі правопорушення з високим рівнем небезпеки.

«Пропонуємо збільшити розміри штрафів за низку адміністративних правопорушень: за перевищення максимально дозволеної швидкості руху більш ніж на 50 км/год – 3400 грн (наразі 510 грн); за залишення місця ДТП – 3400 грн (наразі 255 грн), та передбачити можливість позбавлення права керування транспортними засобами на строк 6 місяців; за керування авто особою, яка не має на це права, – 10200 грн (зараз 510 грн)», – каже він.

Читайте також: Як працюватимуть банки та державні установи у різдвяні вихідні у Львові. Графік

Також у Міністерстві внутрішніх справ ініціюють зниження порогу перевищення швидкості, з якого настає відповідальність – із 20 км до 10 км, та не відносити керування транспортом у стані алкогольного сп’яніння до кримінальних злочинів. Однак, якщо наїзд на людину вчинив водій під впливом алкоголю чи наркотиків, відповідальність буде ще більшою.

Окрім цього, Антон Геращенко повідомив, що запуск системи автоматичних фото- і відеофіксації перевищення швидкості планують реалізувати в першому кварталі 2020 року.

Додамо, що протягом 10 місяців цього року в Україні сталося 129 тисяч ДТП, 21 тисяча з них – із потерпілими. Травмували понад 26 тисяч осіб, а загинуло – 2 716. Також за цей період склали 96 тисяч адміністративних матеріалів за керування транспортним засобом у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!