Польща виділила 100 млн злотих на будівництво пункту пропуску Нижанковичі – Мальховіце

3326 0
На облаштування дорожньої інфраструктури біля кордону вже виділили понад 31 млн злотих.
Фото: Вікторія Ейсмунт

Фото: Вікторія Ейсмунт

Міністерство фінансів Польщі виділить 109 млн злотих, тобто понад 650 млн грн, на будівництво пункту пропуску через кордон з Україною «Мальховіце – Нижанковичі». Про це повідомив віце-маршалек Підкарпатського воєводства Пьотр Пільх на своїй сторінці в Фейсбуку.

«5 січня на зустрічі "Права і справедливості" в Перемишлі віце-воєвода Люцина Подгаліч поінформувала про прийняття рішення міністра фінансів забезпечити понад 109 млн злотих на будівництво переходу в Мальховіцах», –  йдеться в повідомленні.

Читайте також: 12 кілометрів до Європи. Як активісти Львівщини та Перемишля відновлюють занедбану залізницю

За його словами, на облаштування дорожньої інфраструктури біля кордону вже виділили понад 31 млн злотих (193 млн грн). Кошти виділили у межах фінансування європейської програми транскордонного співробітництва Польща-Білорусь-Україна. За них відремонтують понад 6 км дороги від Перемишля до кордону з Україною.

Ремонт дороги розпочався наприкінці вересня 2019 року. Після ремонту траса матиме 5 смуг руху. Новий пункт пропуску дасть можливість розвинути прикордонну зону, торгівлю, створити робочі місця. Польський уряд планує розпочати будівництво пункту пропуску цього року і повністю завершити до 2024 року. 

Читайте також: Дорога до нового пункту пропуску на Львівщині обійдеться у майже 700 млн грн

Нагадаємо, що у Нижанковичах, що на Львівщині, планують відкрити пішохідний пункт пропуску, проєктно-кошторисно-документацію на який розроблятимуть уже цього року. Про це у інтерв’ю Укрінформу казав посол України в Польщі Андрій Дещиця.

Додамо, що про будівництво нового пункту пропуску «Нижанковичі – Мальховіце» говорять уже кілька років. У 2015 році Україна отримала кредит від Польщі на 100 млн євро, за який, серед іншого, цього року відремонтують прикордонні дороги до КПП «Смільниця» – Старий Самбір (18 км), Грушів – Немирів (9 км), Червоноград – Рава-Руська (53,14 км), Яворів – Грушів (20 км) та Нижанковичі – Самбір – Дрогобич – Стрий (46,4 км). Польща вже має розроблену проектно-кошторисну документацію на відкриття пункту пропуску «Нижанковичі-Мальховіце». 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!