На кордоні з Польщею на виїзд очікують близько 80 авто. Де черги найбільші

6130 0
Найбільші черги на пункті пропуску «Шегині» – стоять автомобілі, автобуси та пішоходи.
Фото: ЗРУ ДПСУ

Фото: ЗРУ ДПСУ

Сьогодні, 8 вересня, станом на 9:00 год. у деяких пунктах пропуску на кордоні з Польщею зберігаються черги з кількох десятків легкових авто. Про це свідчать дані Західного регіонального управління Держприкордонслужби – Західний кордон.

Читайте також: За пів року польський кордон перетнуло шість мільйонів українців

Стан черг у пунктах пропуску на українсько-польському кордоні:

  • «Угринів» – 40 л/а, 0 автобусів, 0 пішоходів (пропуск пішоходів здійснюється лише на вихід з метою евакуації);
  • «Рава-Руська» – 0 л/а, 0 автобуси, 0 пішоходів (пропуск пішоходів здійснюється лише на вихід з метою евакуації);
  • «Грушів» – 0 л/а, 0 автобусів, 0 пішоходів (пропуск пішоходів здійснюється лише на вихід з метою евакуації);
  • «Краківець» – 30 л/а, 0 автобусів; (пропуск пішоходів не здійснюється);
  • «Шегині» – 10 л/а, 2 автобуси, 40 пішоходів (пропуск пішоходів здійснюється у обох напрямках);
  • «Смільниця» – 0 л/а, 0 автобусів, 0 пішоходів (пропуск пішоходів здійснюється лише на вихід з метою евакуації).

 

Читайте також: Піший перехід у Раві-Руській цього року не збудують. У чому причина

Також за даними Західного регіонального управління Держприкордонслужби України, з України минулої доби виїхали більше 37 тис. осіб, з них – 21 тис. через кордон з Польщею.

До України за минулу добу прибули 36 тисяч осіб, майже 33 тисячі з них – громадяни України. Оформили 40 вантажівок з гуманітарною допомогою.

За спробу незаконного перетину державного кордону України затримали 19 осіб – 15 з них намагалися незаконно перетнути кордон у пунктах пропуску, ще 4 особи затримані поза пунктами пропуску. Крім того, ще 10 чоловіків не пропустили через кордон, оскільки під час перевірки у прикордонників виникли підозри щодо дійсності документів.

Серед осіб, які намагалися використати сумнівні документи, охоронці кордону виявили 4 псевдостудентів, 3 «інвалідів», а також 3 особи «непридатних до військової служби». Усіх передали співробітникам Нацполіції.

Загалом стежити за актуальною інформацією щодо стану черг на в'їзд до України із Республіки Польща можна за посиланням. Окрім цього, українці, які планують перетинати кордон, мають можливість переглянути інформацію про завантаженість пунктів пропуску на інтерактивній карті в режимі реального часу.

Нагадаємо, з 1 вересня у пунктах пропуску на кордоні з Польщею реорганізували рух для вантажного транспорту. У межах пілотного проєкту рух транспорту загальною масою до 7,5 тонн здійснюватиметься через чотири пункти пропуску. Детальніше тут. 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!