На Львівщині костел XVII століття продали за 30 тис. грн

5570 0
Початкова ціна лоту становила 528,5 тис. грн.
Фото: Фотографії старого Львова

Фото: Фотографії старого Львова

Фонд держмайна продав із аукціону закинутий костел XVII століття за 30 тис. грн. Відповідну інформацію оприлюднили на сайті публічних продажів Prozorro Sale.

Колишній костел розташований у смт Магерів на Жовківщині. Його загальна площа сягає 564,8 кв. м. Його початкова ціна становила 528,5 тис. грн. Втім аукціон проводили методом покрокового зниження стартової ціни. На аукціон подали три пропозиції: два приватні підприємці та Благодійний фонд «Спадщина.УА». 

Найдорожчу пропозицію подав мешканець Дніпра Сергій Соболь, який купив будівлю за майже 30,3 тис. грн. Згідно з даними Youcontrol, він займається роздрібною торгівлею, переважно продуктами харчування, напоями та тютюновими виробами.

Додамо, що костел збудували у 1595 році, а перебудували – у 1843-1845 роках. Святиню суттєво пошкодили під час Першої Світової війни, після чого храм знову відновили у 1935 році. Від 40-х років минулого століття він перебував закритим. У 2017 році Фонд держмайна виставив його на продаж.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!