На Львівщині планують за 7 млн доларів збудувати завод із переробки картоплі

3640 0
Обіцяють створити близько 50 робочих місць.
Photo by Eric Prouzet on Unsplash

Photo by Eric Prouzet on Unsplash

Компанія «Централ Плейнс Груп Україна» планує збудувати у Глинянах Золочівського району завод із безвідходної переробки картоплі, зокрема у крохмаль. Про це повідомили у Львівській ОДА.

Читайте також: Турки хочуть запустити вітрову електростанцію біля Славського

Представник Фінського Інвестиційного фонду Олег Дрінь розповів, що компанія вирощує картоплю і співпрацює з компанією «Frito-Lay», яка займається виробництвом чіпсів. Тепер підприємство планує переробляти вирощену картоплю у крохмаль. 

«Ми маємо намір збудувати у Глинянах Золочівського району завод із безвідходної переробки картоплі, зокрема у крохмаль. Вартість будівництва близько 7 млн доларів. На підприємстві хочемо створити близько 50 робочих місць. Плануємо переробляти 40-50 тисяч тонн картоплі в рік. Для вигідного функціонування заводу є велика потреба у сировині. Ми плануємо налагодити співпрацю з місцевими фермерами», – розповів Олег Дрінь 

Також він проінформував, що торік підприємство збудувало картоплесховище із холодильним обладнанням. Цього року планують будівництво ІІ черги. 

Читайте також: У Самборі запрацював асфальтобетонний завод. Фото

Компанія «Централ Плейнс Груп Україна» розташована у Великосілках Кам’янка-Бузького району. Компанію заснувала понад рік тому група іноземних інвесторів з Великобританії та Фінляндії. Вона вирощує картоплю у Кам’янка-Бузькому та Самбірському районах на загальній площі 700 гектарів. 

 

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!