На Львівщині викрили «чорних лісорубів»

1881 0
Порубки маскували під законні, тобто рубали у тих кварталах, де раніше були законні порубки.
Фото: поліція Львівської області

Фото: поліція Львівської області

На Львівщині викрили злочинців, котрі незаконно зрубували та продавали ліс. Про це повідомила головна прокурорка області Ірина Діденко.

Читайте також: Уряд заборонив вирубку ялицево-букових лісів Карпат

До складу злочинної групи ввійшли майстер лісу держпідприємства «Старосамбірське лісомисливське господарство» та п’ятеро місцевих мешканців сіл Старосамбірського району Львівщини.

За версією прокуратури, троє з підозрюваних незаконно вирубували дерева, а двоє – перевозили деревину на власному транспорті в місця зберігання. Керував цими діями 54-річний службовець лісомисливського господарства.

Схема діяла з лютого до березня цього року у кварталах майстерської дільниці №2 Сусідовицького лісництва ДП «Старосамбірське лісомисливське господарство». За цей час фігурантам вдалось зрубати 56 дубів, вартістю більше 1,2 млн грн, спричинивши шкоду державі на цю суму.

Порубки маскували під законні, тобто рубали у тих кварталах, де раніше були законні порубки, а зруби клеймували, рубали та перевозили лише уночі на спеціально обладнаних маніпуляторами авто, як правило, товар збували одразу ж у день порубки.

Усім членам злочинного угрупування повідомили про підозру за ч. 3 ст. 28 ч. 4 ст.2 46 (незаконна порубка або незаконне перевезення, зберігання, збут лісу, вчинених у складі організованої групи), ч. 1,3 ст. 365 (перевищення влади або службових повноважень працівником правоохоронного органу) КК України організатору, а його спільникам – за ч. 3 ст. 28 ч. 4 ст. 246 КК України (незаконна порубка або незаконне перевезення, зберігання, збут лісу, вчинених у складі організованої групи).

Читайте також: У Верховній Раді ухвалили закон про інвентаризацію лісів

Якщо їх провину доведуть, їм загрожує позбавлення волі на строк від 5 до 7 років, а їх «куратору» – від 7 до 10 років, а також трирічне позбавлення права обіймати певні посади чи займатися певною.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!