Як у Львові другий рік судять коригувальника по Яворову та Козицький відповість на важливі питання. Підсумки доби

3211 0
Нині 17 січня та 693 доба героїчного протистояння російській агресії.

Повітряна тривога: Сигнал небезпеки пролунав о 10:39, відбій – о 11:57. Фіксувався зліт ворожого МіГ-31К з аеродрому «Моздок».

Акцент дня: Чи посилять захист Львівщини та що з мобілізацією. Максим Козицький дасть відповіді на важливі запитання. Львів’яни мають змогу поставити запитання голові Львівської ОВА на Facebook-сторінці «Твого міста».

Читайте також: Спірне будівництво спорткомплексу на Львівщині розгляне комісія при Верховній Раді. Місцеві активісти, що виступають проти цього та називають такі витрати некритичними у час повномасштабного вторгнення рф, написали звернення до ВРУ.

Ситуація на фронті: За даними Генштабу (станом на 6:00), за добу відбулося 98 бойових зіткнень. Українська авіація та підрозділи ракетних військ завдали ударів по 2 районах зосередження противника. Уражено 2 пункти управління та 2 ворожі склади боєприпасів.

Вночі окупанти завдали чергового авіаудару, застосувавши 20 ударних БпЛА типу «Shahed-136/131». Силами протиповітряної оборони України 19 ударних БпЛА знищено. Також збито одну керовану авіаційну ракету Х-59.

Читайте також: Рада ухвалила створення електронного реєстру військовозобов’язаних. Що це означає. Законопроєкт сприятиме швидкому збору, обробці та використанню військових даних, а також переведенню послуг і процесів для військовослужбовців у цифровий формат.

Та: Які спеціалісти потрібні українській армії зараз. Перелік вакансій у ЗСУ.

А також: Які пільги діють для військових у Львові.

Тема дня: Коригування по Яворову, або Як у Львові другий рік судять ветерана КДБ. Суд над 73-річним мешканцем Львова Олександром Косторним, якого обвинувачують у державній зраді, триває вже понад рік. Наразі на засіданнях учасники процесу завершують розгляд усіх доказів. Tvoemisto.tv відвідало судові засідання, поспілкувалося зі сторонами процесу та рідними постраждалих від обстрілу Яворівського полігону, щоб зрозуміти, в чому ж обвинувачують 73-річного пенсіонера, який служив у КДБ та все своє життя представляв російські інтереси в Україні, а також поцікавитися, чому засідання тривають так довго.

Читайте також: Історик розповів, коли і як може розвалитися росія. Імперії перестають існувати тоді, коли її підданим за неї стає соромно.

Ключові події:

1. Зеленський відвідав Швейцарію. Що відомо про візит. Там він зустрівся з лідерами країни та взяв участь у Давоському форумі.

Читайте також: Шпигунство за журналістами Bihus.info прокоментували у Верховній Раді. Що відомо. Голова Комітету з питань свободи слова Ярослав Юрчишин закликав правоохоронні органи звернути увагу на цей інцидент та встановити, хто та з якою метою здійснював шпигунську діяльність.

2. Верховний Суд виніс рішення про межі історичного ареалу Львова. Незатвердження науково-проєктної документації з визначення меж історичного ареалу Львова не впливає на правовий режим території.

Читайте також: «Школа спорту» Київради замовила ремонт приміщення за завищеними цінами, – ЗМІ. На деякі будматеріали – майже удвічі.

Та: Підрядника, який виконував ремонт львівської лікарні, підозрюють у привласненні 500 тис. гривень. Вніс до акту приймання виконаних будівельних робіт неправдиві відомості щодо їх обсягу та вартості використаних матеріалів;

3. Поляки відновили рух вантажівок на двох пунктах пропуску Львівщини. Рух на «Краківець-Корчова» та «Рава-Руська-Гребенне» відбувається у звиклому режимі.

Читайте також: На Київщині частково відкрили рух через Гостомельський міст. Уже можна проїхати однією смугою.

Та: У Львові продовжили ремонт однієї з вулиць ще на два тижні. Схема об’їзду. Роботи триватимуть до 31 січня 2024 року;

4. У Львові в районі Під Голоском планують збудувати ще дев’ять багатоповерхівок. Нагадаємо, що львівські депутати двічі провалили голосування за заборону висотної забудови в цьому мікрорайоні, як того вимагали мешканці у своїй петиції.

Читайте також: У Національному природному парку Львівщини вирубали дерев на понад 2 млн гривень. До складу організованої групи увійшли лісоруб, інспектор природно-заповідного фонду та львів’янин;

5. Як безпечно лікувати зуби дітям під наркозом. Багатьох батьків шокував трагічний випадок з п’ятирічним хлопчиком, якому у Львові під наркозом видаляли молочні зуби. Дитина під час знечулення впала в кому і, не зважаючи на багатоденні зусилля медиків, померла. Відтак і батьки дітей, а також дорослі пацієнти цікавляться, які питання слід задавати анестезіологу, а також на що слід звертати увагу при виборі стоматологічної клініки. Ліана Шульган, засновниця мережі стоматологічних клінік «Смайлик», радить ставитися до лікування зубів у медикаментозному сні особливо відповідально і ретельно готуватися до такої процедури.

Слава Україні. Гарного Вам дня!


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!