ГПУ закрила справу проти львівських волонтерів та у Лаврі вперше помоляться за Івана Мазепу. Підсумки доби

879 0
Нині 10 червня та 472 доба героїчного протистояння російській агресії.
Фото: Еспресо

Фото: Еспресо

Ситуація на фронті: Уночі ворог атакував Одещину іранськими дронами Shahed-131/136», усі – знищено, повідомляє Оперативне командування «Південь». Уламки одного з дронів влучили в квартиру багатоповерхівки, спалахнула пожежа. Загинули троє людей, понад 10 отримали поранення. Вибуховою хвилею пошкоджені кілька будинків навколо.

За даними Генштабу (станом на 6:00), ворог зосереджує основні зусилля на спробах повної окупації Луганської та Донецької областей, тривають важкі бої. Протягом минулої доби на цих ділянках фронту відбулось 34 бойових зіткнення.

Українська авіація та підрозділи ракетних військ і артилерії завдали 25 ударів по районах зосередження противника та 2 – по його зенітно-ракетних комплексах. Уражені 4 пункти управління, 3 склади боєприпасів та 5 артилерійських підрозділів противника на вогневих позиціях.

Читайте також: Коригувальник удару по Яворівському полігону вів листування із росіянами. Галицький районний суд міста Львова дослідив повідомлення, які колишній КДБіст Олександр Косторний надсилав співробітнику фсб рф.

Та: Рятуючи людей поблизу Херсона, загинув помічник депутата Львівської облради. Володимир дві доби рятував херсонців після теракту на Каховській ГЕС.

Ключові події:

1. У Києво-Печерській лаврі вперше помоляться за упокій Івана Мазепи. Ця подія стане початком відродження в українській лаврі традиції вшанування видатних постатей національної історії та культури.

Читайте також: У Києві стартувало опитування щодо перейменування трьох вулиць. Зокрема, провулок Виноградний у Печерському районі на – Дениса Монастирського та вулицю Електротехнічну в Деснянському – на Героїв Енергетиків. Також, враховуючи пропозицію посольства Литви, мешканці можуть підтримати повернення назви вулиці Німанської до литовського варіанту назви річки – Нямунаську;

2. Офіс генпрокурора закрив справу проти відомих львівських волонтерів. У коментарі Tvoemisto.tv Назарій Островський зазначив, що справа вже була на досудовому розгляді, однак Офіс Генерального прокурора відкликав справу через відсутність доказів і виніс постанову про закриття кримінального провадження.

Читайте також: Ексголова Львівської ОДА безоплатно отримав 11 га землі на околиці Львова. Ринкова вартість цієї ділянки сягає понад 80 млн грн.

Та: Зеленський звільнив начальника Гостомельської адміністрації після скандального розслідування. 5 червня проєкт Bihus.Info опублікував розслідування «Дика відбудова», у якому розповіли про те, що гроші за роботи по відновленню Гостомелю отримують фейкові ФОПи і компанії;

3. У Львові пропонують продовжити трамвайну лінію до ТРЦ «Спартак». Проєктом передбачено влаштування спільного руху трамваїв та автомобілів по одній смузі руху в кожного напрямку.

На цю ж тему: Біля «Шувару» хочуть облаштувати транспортний тунель. Загальна його довжина – 746,2 м. Із них – 617,5 м прокладуть проспектом Червоної Калини, а ще 128,7 м – через вул. Чукаріна – пр. Червоної Калини.

А також: «Піскові озера» готують до наповнення водою. Чи укріплюватимуть береги. Згідно з гідрогеологічними дослідженнями ерозійні процеси відсутні;

4. На Львівщині незаконно вирубували заповідник. Упродовж тижня порушниками сплачено штрафів на загальну суму понад 7 тисяч грн та відшкодовано збитків на загальну суму майже 53 тисячі грн, а також пред’явлено 4 претензії про відшкодування збитків на суму 5 з половиною тисяч грн.

На цю ж тему: За незаконну рубку дерев на Львівщині підприємство оштрафували на понад 185 тис. грн. «Галсільлліс» займалося незаконною вирубкою дерев-насінників.

А також: Суд зобов’язав поліцію відкрити провадження через вирубку дерев під паркінг на Січових стрільців у Києві. У день, коли почалась вирубка, кияни звернулися до поліції та подали заяви про самоправство;

5. Концерти та вистави. Куди піти на вихідних у Львові. 

Tvoemisto.tv зібрало низку подій у Львові, які можна відвідати протягом 10 – 11 червня.

Читайте також: Куди поїхати на вихідні зі Львова. Наскельне місто-фортеця Тустань. Фортеця, яка немає аналогів, за способом будівництва у цілому світі, а також одне з семи чудес України – розташована на Львівщині. Ця місцевість настільки красива,що серед її поціновувачів були Іван Франко, Леся Українка, а також Іван Вагилевич. Tvoemisto.tv рекомендує відвідати диво природи, архітектури та історії.

Слава Україні. Гарного Вам дня!

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!