На Львівщині вже немає черг для отримання результатів тестів на Covid-19

3132 0
Лабораторії поступово виходять на результати день у день.
Фото: freepik

Фото: freepik

Із 668 проведених ПЛР-тестів близько 450 – зібрані впродовж добиПро це повідомляє пресслужба ЛМР з посиланням на міського голову Андрія Садового під час ранкового ефіру на радіо «Львівська хвиля».

За його словами, зараз до аналізу зібраного у Львові біоматеріалу долучили лабораторії по всій Україні, тож тестування відбувається значно швидше, аніж раніше.

Читайте також: «Серпень – це запізно». Які проблеми виникли у лікуванні раку на карантині

«Щодо очікування по 2 тижні на результати. Уже цього немає. Увесь масив, який був, зараз робиться в різних лабораторіях по Україні. Було прийнято мудре рішення. Лабораторії мають виходити на результати день у день. Із тих аналізів, які ми зробили вчора, орієнтовно 450  свіжі, тобто зібрані впродовж доби й одразу протестовані. Решту  були передані з інших лабораторій. Зараз завдання вийти на «нуль» у холодильнику. Має бути оперативна робота», – каже він.

Зараз, продовжує Андрій Садовий, збільшили потужності й за тестуванням на антитіла.

«Збільшуємо потужності за імуноферментними аналізами, які дають можливість розуміти, чи є зараз інфекція, чи ви вже, можливо, перехворіли. Дуже багато людей звертаються, працюють 5 наших комунальних клінік і 5 – приватних. Можна піти здати аналіз навіть для заспокоєння – щоб зрозуміти, де ти зараз знаходишся», – додав він.

Про те, що нема черг у Львівській області, заявив також міністр охорони здоровя Максим Степанов сьогодні, 15 червня, на брифінгу.

Нагадаємо, станом на сьогодні, 15 червня, у Львові та на Львівщині підтвердили 2 933 випадки інфікування коронавірусом, з них 96 – летальні. 632 пацієнти одужали.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!