На Львівщині з початку року у ДТП травмувались 207 дітей

1184 0
Ще 10 – загинули.
Фото: 1NEWS.COM.UA

Фото: 1NEWS.COM.UA

З початку року у Львівській області сталась 231 ДТП за участю дітей. Про це повідомляє пресслужба патрульної поліції Львівської області.

У січні-серпні на дорогах області загинули 10 дітей, травмувались – 207. У патрульній поліції зазначають, що це, відповідно, на 44 і 26% менше, ніж за аналогічний період минулого року, утім із початком навчального року діти стали активними учасниками дорожнього руху, тож водії мають бути обережнішими.

Читайте також: Де у Львові найчастіше трапляються аварії з потерпілими. Локації

Від початку року львівські патрульні винесли 79 постанов за порушення правил перевезення дітей. Штраф за це становить 510 гривень, а якщо водій вчинив аналогічне порушення вдруге за рік – 850 гривень. Ідеться про закон про обов’язкові автокрісла, що набрав чинності у листопаді минулого року. Закон забороняє перевозити дітей, зріст яких менше 145 см або тих, кому менше 12 років, без використання спеціальних засобів, що дають змогу пристебнути дитину ремінцями безпеки.

Додамо, що за даними поліції, найчастіше ДТП в Україні стаються через перевищення швидкості та порушення правил маневрування.

ТЕГИ: діти, ДТП

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!