На Львівщині запустять шість електростанцій

3297 0
Йдеться про дві вітроелектростанції, три сонячні електростанції та одну гідроелектростанцію.
фото: ecotown.com.uа

фото: ecotown.com.uа

Про це повідомив голова ЛОДА Олег Синютка під час конференції «Відновлювана енергетика та заміщення газу. Впровадження енергосервісу та енергоменеджменту» у Львові.

«Ми до кінця року, окрім тих електростанцій, які запущено, плануємо відкрити ще дві вітроелектростанції, три сонячні електростанції, а також як мінімум одну гідроелектростанцію. Також ми сподіваємось, що до кінця 2017-го ще 48 котелень буде переведено на альтернативне паливо», – цитує Олега Синютку прес-служба Кабміну.

Читайте також: Вітер змін: як за 100 кілометрів від Львова працює вітроелектростанція

Як додав Голова Держенергоефективності Сергій Савчук, встановлення твердопаливних котелень, вітрових електростанцій тощо сприяє активізації роботи малого та середнього бізнесу, появі нових робочих місць, збільшенню надходжень у бюджети. Крім цього, «зелені» проекти допоможуть покращити екологічний стан міст, вирішити проблему з побутовими відходами. Голова Агентства нагадав, що після реформи децентралізації збільшено надходження до місцевих бюджетів. «Сьогодні органи місцевого самоврядування мають більше можливостей приймати дійсно корисні рішення та інвестувати кошти у «зелені» проекти. Тому закликаю Львівщину бути активною у цьому напрямку», – сказав Сергій Савчук.

Опублікувала Юлія Сабадишина


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!