На Львівщині з’являться мобільні бригади допомоги постраждалим від насильства

1743 0
Учора у Львові розпочався триденний тренінг для бригад психологів та соціальних працівників, які працюватимуть у мобільних бригадах.
Фото: mrd.gov.ua

Фото: mrd.gov.ua

У Львові та області діятимуть чотири мобільні бригади соціально-псиологічної допомоги для постраждалих від насильства. Про це інформує прес-служба ЛОДА.

За словами керівниці департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації Наталії Кузяк, Львівщина стала першою областю Західної України, яка впроваджує мобільні бригади. У 2017 році понад 3000 жінок та дівчат у Львівській області повідомили про домашнє насильство в їхній сім’ї та звернулись до відповідних органів та служб.

«Мобільні бригади зможуть оперативно реагувати на виклики, здійснюватимуть виїзди та надаватимуть у найкоротші терміни соціально-психологічну допомогу жертвам насильства. Задля належної та якісної роботи мобільних бригад усі суб’єкти, що здійснюють заходи у сфері запобігання та протидії домашньому насильству, повинні налагодити тісну взаємодію» – зазначила чиновниця.

Читайте також: Куди звертатися львів’янкам, що потерпають від насильства

Учора, 14 лютого, у Львові розпочався триденний тренінг для бригад психологів та соцпрацівників, яких навчатимуть визначати особливості потреб постраждалих від насильства, міжнародні засади та національне законодавче забезпечення у сфері попередження домашнього насильства.

Команда мобільної бригади надаватиме психологічні консультації, створить «плани безпеки» з контактами відповідних центрів послуг та індивідуально забезпечить необхідну допомогу постраждалим від насильства. Бригади працюватимуть у Жидачівському, Золочівському, Сокальському районах та у Червонограді. Також у Львові працюватиме обласна мобільна бригада.

Читайте також: #НеБийДитину: У Facebook – новий флешмоб проти насильства. Три історії

Нагадаємо, на початку грудня минулого року в Україні ухвалили законопроект «Про запобігання та протидію домашньому насильству», згідно з яким відповідні зміни внесли й до низки статей Кримінального та Кримінального процесуального кодексів України. За новим законодавством, термін «домашнє насильство» підпадають усі акти фізичного, психологічного або економічного насильства, вчинені між колишнім чи теперішнім подружжям чи людьми, які разом живуть чи жили, а також секснасильство.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!