На площі Ринок відкрили фотовиставку про протидію домашньому насильству

1419 0
Це – спільний проєкт Львівського міського центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді і львівської фотографині Зої Мельнійчук.
фото олександра мазуренка/лмр

фото олександра мазуренка/лмр

Сьогодні на площі Ринок відкрили першу частину фототрилогії протидії домашньому насильству «ВІДЧУЙ − наскільки мені боляче». На фото відтворили життєві історії людей, які постраждали від насильства. Про це повідомляє пресслужба ЛМР.

Це – спільний проєкт Львівського міського центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді і львівської фотографині Зої Мельнійчук.

Читайте також: У Львові з'явиться бригада соціально-психологічної допомоги

Фотовиставка складається з восьми життєвих ситуацій домашнього насильства, від яких щодня потерпають чоловіки та жінки. На фото показали чотири види домашнього насильства: фізичне, психологічне, економічне та сексуальне. Кожен з видів домашнього насильства у фотопроєкті поділений за гендером, тобто до кожного − по два фото: на одному з них зображено насильство над чоловіком, на іншому − над жінкою.

«Ці фотографії  реальні історії людей, які є клієнтами нашого центру, і людей, які зголосилися брати участь в фотопроєкті. Це люди, які відгукнулись відтворити свою життєву історію. Основна мета  щоб люди, які побачать ці фото, змогли сказати насильству «ні!», вміли протистояти», – каже директорка Львівського центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді Алла Горбач.

За минулий рік, продовжує вона, було понад тисячу офіційних звернень щодо насильства, цього року − вже 600 звернень. Але ця статистика не є правдивою, цифру треба помножити на сто, а може й на тисячу. Є люди, які можуть про це заявити, а є ті, які потерпають і мовчать − це діти і літні люди.

Читайте також: Як поводитись при загрозі домашнього насильства. Поради від поліції

Організатори зазначають, що у Львові працює Мобільна бригада, яка надає безкоштовну допомогу людям, які постраждали від домашнього насильства. Гаряча лінія Мобільної бригади Львівського міського центру соціальних служб: 0 800 307 305 (усі дзвінки безкоштовні).



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!