На перехресті Свободи – Дорошенка з’явився новий знак. Чи реорганізували рух

4485 0
Найближчим часом Галицька районна адміністрація має його закрити.
Фото: Ігор Зінкевич

Фото: Ігор Зінкевич

На перехресті проспекту Свободи та вулиці Дорошенка з’явився новий знак, що дозволяє їхати прямо та забороняє правий поворот на вулицю Дорошенка. Відповідні фото на своїй сторінці у Фейсбук опублікував депутат ЛМР Ігор Зінкевич. 

Читайте також: Як рухатиметься транспорт після реорганізації руху на Дорошенка. Відео

Цей знак, як і решту інших, встановили ще торік, коли планували закрити початок вулиці Дорошенка для приватного транспорту. Втім цю ідею поки що відклали, доки не звільнять від паркування вулицю Гнатюка, якою  мають рухатись авто.

Як пояснили у коментарі Tvoemisto.tv у пресслужбі ЛМР, нові знаки ще не запрацювали, вони мають перебувати у чохлі, а з знаку «Рух прямо», вочевидь, його зняли. Тож найближчим часом Галицька районна адміністрація має його закрити.

Нагадаємо, уже понад два роки у Львові намагаються реорганізувати рух на вулиці Дорошенка. Початок вулиці мають закрити для авто, приватний транспорт рухатиметься по вулиці Гнатюка, далі – Університетською та Словацького в напрямку головної пошти. До центру, як і раніше, автомобілі їхатимуть по вулиці Коперника. Також проїхати можна буде через Костюшка і Банківську.

Наприкінці липня торік на Дорошенка перенесли трамвайну зупинку ближче до проспекту Свободи. Пізніше на вулиці Гнатюка заборонили паркуватись, а з хаотичним паркуванням намагалися боротись завдяки інспекторам. 

Читайте також: На перехресті Героїв УПА – Бандери реорганізували рух. Схема

Крім цього, міська комісія з безпеки дорожнього руху змінила організацію руху на проспекті Свободи. Автомобілям заборонять рух прямо з вулиці Гнатюка, натомість на проспект Свободи можна буде виїхати лише повернувши направо. На відрізку, де зупиняється тролейбус №13, облаштують виділену смугу.

Вікторія Ейсмунт

Новина підготовлена в межах спецпроекту «Рік комфортного пересування». Партнер проекту — компанія EasyPay — найбільший небанківський оператор платіжних та фінансових сервісів в Україні. Свої ідеї та пропозиції для вдосконалення міської мобільності можете надсилати за адресою: Tvoemisto.tv@gmail.com, у темі листа зазначивши «Рік комфортного пересування у Львові». Важливі думки ми опублікуємо на сайті та озвучимо під час експертних дискусій.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!