На проспекті Свободи планують облаштувати ще одну зупинку для тролейбусів

1523 0
Це буде можливо після того, як тролейбус №33 продовжать до площі Міцкевича, де він розвертатиметься.
Фото: Google-maps

Фото: Google-maps

На проспекті Свободи, 8 планують облаштувати ще одну зупинку громадського транспорту. Таке рішення 17 червня прийняла міська комісія з безпеки дорожнього руху.

Це буде можливо після того, як тролейбус №33 продовжать до площі Міцкевича, де він розвертатиметься.

Як пояснив у коментарі Tvoemisto.tv провідний спеціаліст відділу паркування управління транспорту ЛМР Володимир Харчихін, це питання стосується загальної зміни організації дорожнього руху на проспекті Свободи та вулиці Дорошенка, початок якої має стати пішохідним. Після цього рішення нову схему мали б почати впроваджувати.

Читайте також: На перехресті Героїв УПА – Бандери реорганізували рух. Схема

Нагадаємо, уже понад два роки у Львові намагаються реорганізувати рух на вулиці Дорошенка. Початок вулиці мають закрити для авто, приватний транспорт рухатиметься по вулиці Гнатюка, далі – Університетською та Словацького в напрямку головної пошти. До центру, як і раніше, автомобілі їхатимуть по вулиці Коперника. Також проїхати можна буде через Костюшка і Банківську.

Наприкінці липня 2018 року на Дорошенка перенесли трамвайну зупинку ближче до проспекту Свободи. Пізніше на вулиці Гнатюка заборонили паркуватись, а з хаотичним паркуванням намагалися боротись завдяки інспекторам. 

Крім цього, міська комісія з безпеки дорожнього руху змінила організацію руху на проспекті Свободи. Автомобілям заборонять рух прямо з вулиці Гнатюка, натомість на проспект Свободи можна буде виїхати лише повернувши направо. На відрізку, де зупиняється тролейбус №33, облаштують виділену смугу.

Вікторія Ейсмунт

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!