Політична реклама

На скільки подорожчають сигарети у Львові

1763 0
31 березня набув чинності Закону України № 4576 («Про запобігання фінансової катастрофи та створення передумов для економічного зростання в Україні»), яким передбачається 25% підвищення акцизів на тютюнові вироби вже з 1 липня цього року.

Експерти надали прогнози стосовно вартості сигарет трьох різних цінових сегментів, повідомляє Львівський портал.

Так, якщо безподаткова частка ціни залишиться незмінною, то з 1 липня 2014 р. ціни мають зрости:

-          на сигарети без фільтру - на 60 коп. за пачку;

-          на недорогі сигарети з фільтром, які зараз коштують 12 грн. або менше - на 1,40 грн.;

-          на дорогі сигарети, які зараз коштують 12 грн. або більше - акциз зросте приблизно на 1 грн., а ціна (з врахуванням НДС) - на 1,20 грн.

Зростання цін може бути більшим через падіння курсу гривні та регулярне підвищення ціни виробниками до цього часу для максимізації прибутку.

На вироблені у березні-квітні 2014 р. сигарети ціна вже зросла: на більшість марок на 50 коп., а на такі марки як «Мальборо», «Кент», «Давідофф», тощо – на 1 грн. за пачку. Тютюнові компанії неодноразово збільшували свої ціни без державного регулювання протягом всього 2013 р. - в середньому на 2,5-3 грн. за пачку.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!