Політична реклама

На українському ринку почала дорожчати пшениця

1451 0
Ціни на пшеницю на Чиказькій товарній біржі знову сягнули максимуму, зрівнявшись до цін 4-річної давнини. Відтак зросла ціна зерна в Україні.

Вчора на Чиказькій товарній біржі СВОТ торги пшеницею завершилися зростанням цін на вересневі контракти на 4,3% до рівня $8,84 за бушель ($328/т).

Зростання цін на пшеницю на СВОТ цього року стартувало на початку червня, коли негативний погодний вплив на врожай зернових посилився в багатьох основних країнах-виробниках продовольства. Посушлива спека на початку літа в США, Україні та в основних регіонах виробництва в РФ істотно вплинула на врожайність основних зернових культур в цих країнах і змусила аналітиків знижувати прогнози виробництва зерна, зокрема пшениці.

Разом з тим така динаміка світових ринків зерна відбилася зростанням цін і на українському ринку.

Вартість пшениці 3 класу зараз становить 1750-1800 грн./т на умовах самовивозу, тоді як стартова ціна цього сезону була на рівні 1500 грн./т. Однак хлібороби степової зони вважають таку ціну ще низькою, адже через погодні примхи собівартість їх зерна в цьому році зросла до 1800-2000 грн./т.

Джерело: Львівський портал


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!