На виділеній для учасників АТО землі у Винниках планують збудувати житловий комплекс

2320 0
Територія розташована неподалік Винниківського озера та поділена на 18 ділянок по шість соток кожна.
Фото: Наші гроші Львів

Фото: Наші гроші Львів

23 грудня під час сесії депутати Львівської міської ради розглянуть можливість внесення змін до детального плану території на землю площею понад гектар, що розташована між Львовом та Винниками. Минулого року голова ЛОДА Максим Козицький безкоштовно передав 18 ділянок поблизу Винниківського озера у власність учасникам АТО. Про це пишуть Наші гроші.

Читайте також: Учасники АТО зберуться на протест через землю у Брюховичах

Земельні ділянки площею по 6 соток кожна розташовані у Винниках, які належать до Львівської територіальної громади. Фактично всі вони розташовані неподалік Винниківського озера, де будують «Академію футболу» Григорія Козловського.

Майже відразу після передачі землю виставили на продаж вартістю 540 тисяч доларів. Як йшлося в оголошені, ділянки продавали у комплексі, з детальним планом території. Їх цільове призначення для індивідуального дачного будівництва досі не змінено, однак власник став іншим. Згідно з даними Публічної кадастрової карти, з листопада цього року ним стало ТОВ «Стилобат-П». Як свідчить YouControl, з 10 грудня компанія належить Олександру Міхальчуку, зареєстрованому у Хмельницькому. Також йому належить кілька компаній, які займаються будівництвом як-от «УКБ «Трускавець», «Евріка 2020».

Як розповів виданню представник ГО «Інвалідів – учасників бойових дій АТО» Юрій Солиган, співпраця з Олександром Міхальчуком полягає у тому, що забудовник віддасть учасникам АТО 10% від збудованого житла або ж їхню вартість у грошовому еквіваленті. Однак львівські забудовники не погодилися на таку пропозицію, на відміну від Міхальчука. Повідомляється, що частина ділянок записана на «Стилобат-М», керівником якого є Тетяна Солиган, а засновником Богдан Кузьма.

За словами Олександра Міхальчука, він планує будувати 4-поверхові будинки, однак їх кількість буде відома після напрацьованого детального план території. Також забудовник хоче звести приватний дитячий садок, магазини та аптеку. Каже, сусіди таку ідею підтримують через брак інфраструктури в районі.

Водночас на містобудівному кадастрі Львова землі відмічені як рекреаційна зона Р-3, відтак, будівництва там не передбачено. Як повідомив виданню головний архітектор Львова Антон Коломойцев, відповідно до ухвали Львівської міської ради від 2016 року затверджено план зонування Личаківського району, де дана територія справді розташована у рекреаційній зоні (Р-3 – озеленені території рекреаційного користування). Однак тоді ці ділянки не входили у межі Львова, відтак, таке зонування не діє поза межами міста. На такі території розробляють детальні плани, власне який і затвердила ЛОДА, передбачивши ділянки під дачі. Він додав, що розглянути варіанти використання даної території та визначити найбільш оптимальний зможуть після розроблення проєкту внесення змін до детального плану.   

Читайте також: У Львові зведуть новий торгово-офісний комплекс із трирівневим паркінгом. Візуалізація

Нагадаємо, що у червні 2020 року учасники АТО та їхні родичі отримали там по 0,06 га для індивідуального дачного будівництва. Дозвіл про на розроблення проєктів землеустрою щодо відведення земельних ділянок надав ще в грудні 2019 року тодішній голова ОДА Маркіян Мальський своїм розпорядженням. Деякі з учасників АТО із цього списку вже раніше отримували земельні ділянки (під інші цілі) або 100 тис. грн допомоги від Львівської міськради.

Додамо, що 23 грудня на сесії ЛМР депутати також мають розглянути питання «Про затвердження ОК «Дачний кооператив «Патріот-1» проєкту землеустрою щодо відведення земельних ділянок та надання земельних ділянок на вул. Замарстинівській». Щоб відстояти права на ці ділянки у Брюховичах, які у 2017 році виділив ексголова Львівської ОДА Олег Синютка учасникам АТО, вони заявили, що зберуться на протест.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!