У Львові прогнозують мінливу погоду. Коли прийде похолодання

1258 0
Циклон принесе вітряну та нестійку погоду. На Львівщині посилюватиметься вітер південно-західного напрямку – 17-22, а подекуди 25 м/с.
фото з відкритих джерел

фото з відкритих джерел

20-22 жовтня на Львівщині очікують ще теплу погоду, коли стовпчик термометра сягатиме 16 градусів із позначкою плюс. Однак від завтра в регіоні посилюватиметься вітер південно-західного напрямку – 17-22, а подекуди 25 м/с. Зниження температури почнеться вже від суботи, 23 жовтня. Про це у коментарі Tvoemisto.tv повідомила керівниця відділу метеопрогнозів Львівського регіонального гідрометцентру Олена Смалюх.

«Сьогодні ще буде тепла та спокійна погода. Завтра ще теж не буде холодно, але ті теплі градуси дещо нівелюватиме сильний вітер. Уже до кінця тижня із заходу до нас підходить вітряна погода», – каже вона.

Читайте також: Дощова столиця України. Міфи і правда про львівську погоду

Найбільша небезпека сильного та поривчастого вітру буде в південних районів Львівщини, зокрема гірських районів та передгір’ї. У Львові також прогнозують досить вітряну погоду.

«Циклон принесе вітряну та нестійку погоду на територію Європи – у Франції, Німеччині буде сильний вітер. Оскільки повітряна маса дуже велика, то ми теж підпадемо під її вплив», – пояснює синопникиня.

21 жовтня у Львові буде хмарно з проясненнями, без істотних опадів. Вітер – південно-західний, пориви 17-22, місцями 25 м/с. Уночі температура стоновитиме 6-11 градусів тепла, удень – 12-17. 22 жовтня – теж хмарно з проясненнями, місцями невеликий дощ, вітер південно-західний 9-14 м/с, пориви 15-20 м/с. Уночі стовпчик термометра покаже 6-11 градусів з позначкою плюс, а вдень – 11-16. 23 жовтня буде хмарно з проясненнями, місцями невеликі опади. У горах навіть можливий сніг, вітер північно-західний, 9-15 м/с, вночі – 2-7 тепла, а вдень 7-11. 24 жовтня не прогнозують істотних опадів, однак вітер – північний, 7-12 м/с, тому буде холодніше. На Львівщині вже зайде холодна повітряна маса. Уночі стовпчик термометра покаже від -2 до +3 градусів, удень – 4-9 тепла.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!