Найвідоміший у світі джазовий композитор приїде до Львова на Alfa Jazz Fest

3806 0
Вейн Шотер (Wayne Shorter) – легендарний музикант, який цього року отримав премію Греммі за особливий внесок у розвиток музики протягом життя (Grammy Lifetime Achievement Award), приїде до Львова на Alfa Jazz Fest. Про це Tvoemisto.tv повідомили організатори фестивалю.

Wayne Shorter – американський джазовий тенор і сопрано-саксофоніст, композитор, якого називають найвеличнішим в джазі із нині живих. Також він є членом правління Міжнародного комітету артистів за мир (ICAP).

Свою участь в Alfa Jazz Fest 2015, який відбудеться у Львові 25-29 червня, вже також підтвердили:

Джордж Бенсон (George Benson) – американський гітарист і вокаліст, визнаний одним з найвидатніших гітаристів в історії джазу, володар десяти премій Греммі;

Гербі Генкок (Herbie Hancock) – американський джазовий піаніст і композитор, володар 14 премій Греммі. Він є Послом доброї волі міжкультурного діалогу ЮНЕСКО, а також головою Джазового інституту ім. Телоніуса Монка. Виступив ініціатором проголошення Міжнародного дня джазу, який, починаючи з 2012 року, відзначається щорічно 30 квітня;

Майк Штерн (Mike Stern) – американський гітарист. Журнал Guitar Player визнав Майка Штерна найкращим гітаристом 1993 року, а у 2009 році журнал DownBeat вніс його до списку 75 найкращих джазових гітаристів усіх часів;

Hiromi – віртуозна джазова піаністка з Японії;

Paquito D'Rivera – кубинський жазовий альт- і сопрано-саксофоніст, учасник популярної кубинської джаз-рок-групи Irakere. Неодноразовй лауреат і номінант на музичну премію Греммі.  Входив до складу музичного колективу Jazz for Peace.

Як зазначила виконавчий директор Alfa Jazz Fest Наталія Горбачевська, переговори із музикантами тривали півроку і були найскладнішими за весь час існування фестивалю. Водночас, з її слів, цей склад учасників є найсильнішим за усі 5 років фестивалю. Загалом же музична програма Alfa Jazz Fest 2015 ще формується.

Нагадаємо, як повідомляла раніше Наталія Горбачевська, у випадку форс-мажорної ситуації організатори готові скасувати фестиваль. Однак наразі анонсують, що продаж квитків розпочнеться вже у квітні.

 

 

 

 

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!