Неподалік Львова запрацює ще одна сонячна електростанція

2651 1
Будувати електростанцію буде українсько-канадське ТзОВ «Pure power».
фото ілюстративне: Facebook

фото ілюстративне: Facebook

У травні наступного року у місті Глиняни, що на Львівщині, відкриють сонячну електростанцію потужністю 3-5 мВТ. Будувати електростанцію має українсько-канадське ТзОВ «Pure power». Про це розповів міський голова Глинян Ігор Шульга, пише Zaxid.net

«Ми вже розробили детальний план територїі та дали дозвіл на початок розробки проекту землеустрою. Станція буде розташована на ділянці 10 га. У травні мають закінчити будівництво і запустити електростанцію», – зазначив він.

Читайте також: Вітер змін. Як за 100 км від Львова працює вітроелектростанція

За даними бізнес-пошукової системи YouControl, підприємство «Pure power» належить Стараку Яро Джозефу та Андрію Табінському. Розмір статутного капіталу ТзОВ – 1 млн грн.

Інвестор продаватиме електроенергію за «зеленим тарифом» у загальну мережу. Згідно з планами, на підприємстві працюватиме 5 місцевих жителів Глинян. Поки що точна сума інвестицій у станцію невідома. Проект розроблений колективом ТзОВ «Інститут геоінформаційних систем» на замовлення виконавчого комітету Глинянської міської ради.

Читайте також: Незнана Львівщина: містечко, де ткали килими для Європи та США. Фото

Додамо, що Глиняни – одне з найменших міст на Львівщині, розташоване за 40 км від Львова. Тут живе всього три тисячі людей.



Читайте також:
15 Травня, 2019 13:17
ALEX BELL Така потужність є оптимальною. А не гігантські СЕС по сотні мегават. Домашні СЕС себе виправдовують, адже після періоду окупності приносять прибуток. Навіть можете приблизні розрахунки окупності переглянути sun-energy.com.ua .
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!