Бельгія не заборонятиме в’їзд вакцинованим українцям

1190 0
В’їзд дозволятимуть при наявності Covid-сертифікату в застосунку «Дія».

Бельгія залишила право українців здійснювати «несуттєві подорожі» при наявності українського сертифікату про вакцинацію. Таке рішення країна прийняла попри початкові заборони в’їзду українських громадян на територію Бельгії. Про це повідомляє Європейська Правда з посиланням на королівський указ.

Читайте також: ЄС виключив Україну із зеленого списку. Що це означає

Попри те, що документом заборонено несуттєві подорожі до Бельгії для громадян з країн, які виключили з «білого списку ЄС», є виняток для вакцинованих іноземців. Для поїздки до Бельгії потрібен сертифікат про вакцинацію, який прирівнюється до європейського. Для поїздки до Бельгії знадобиться сертифікат про вакцинацію, який прирівнюється до європейського. Такий статус мають українські електронні сертифікати, отримані через додаток або сайт «Дія». Паперові міжнародні сертифікати не визнаються.

Також дозволений в’їзд дітей до 17 років, якщо ті подорожують з вакцинованими дорослими.

Указ встановлює, що право на в’їзд українців до Бельгії буде відкликане у разі, якщо Україна набуде статусу «зони дуже високого ризику». Наразі Україна класифікується як «зона високого ризику» або «червона зона».

При цьому подорожуючі з України, у  тому числі туристи, зобов’язані здати два тести у Бельгії та відбути короткий "карантин", який, втім, не є перепоною туризму. Перший тест необхідно здати на 1-й або 2-й день після прибуття; у разі, якщо він є негативним, карантин можна припинити. Важливо, що правила дозволяють здати для цього швидкий антиген-тест і зробити це відразу по прибуттю, що зменшує тривалість карантину до мінімуму.

Другий контрольний тест необхідно здати на 7-й день перебування у Бельгії для тих, хто лишається у країні понад 7 днів; антиген-тест також є дозволеним.

Діти до 12 років не мають проходити тестування та не потребують ізоляції після в’їзду.

Очікується, що більшість країн ЄС також залишать відкритими кордони для вакцинованих українців попри переведення нашої країни до «червоної зони».

Нагадаємо, ЄС виключив Україну зі списку країн «зеленої зони» країн. 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!