За самовільні двері та вікно у пам’ятці на вулиці Франка, орендаря можуть оштрафувати на 170 тисяч

2531 5
Довгий час тут був розташований юридичний факультет Львівського торговельно-економічного університету.
Фото: ГО "Зручне місто"

Фото: ГО "Зручне місто"

Орендаря приміщень на вулиці Івана Франка, 68, який самовільно встановив металеві двері та пластикове вікно у віллі, яка є пам’яткою архітектури. можуть оштрафувати на 170 тисяч гривень. Про це на своїй сторінці у Фейсбук повідомив заступник міського голови з питань розвитку Андрій Москаленко.

Читайте також: У Львові вандали систематично розфарбовують відреставровані брами. Фото

Будівля належить Львівському торговельно-економічному університетові, де був розташований юридичний факультет, втім двері та пластик встановив орендар. За словами представника університету, через зменшення кількості студентів приміщенн япочали здавати в оренду.

«Орендар за погодженням з університетом провів заміну кількох вікон і дверей на пластикові, оскільки вони були у жахливому стані: вікна розсипалися, двері були металеві, поржавілі. У цьому приміщенні орендар має намір відкрити мовну школу», – цитує пресслужба ЛМР представника університету.

Завтра адмінкомісія, яка розглядає порушення щодо пам’яток архітектури у Львові, має виїхати на місце, визначити відповідального за порушення та з’ясувати, яким чином можна відновити автентичні двері у будинку.

Читайте також: Зберегти не можна штрафувати. Як Львів оберігає історичне середовище

Додамо, що віллу-палац графині Ядвіги Русоцької спорудили 1898 році у стилі історизму, з парадним ґанком та наріжною вежею зі шпилем, за проектом Вінцента Равського-молодшого. Вона занесена до реєстру пам’яток архітектури та містобудування.

 

25 Липня, 2019 08:48
666 ... " .. де ж ти , хмелю , зиму зимував ,
що й не - що й не розвивався ? .."
24 Липня, 2019 15:57
666 ... і для загального розвитку пропоную вам самостійно ознайомитись із змістом ст.92 Кодексу України про адміністративні правопорушення ... бо ,видається, у вас в редакції конкретно вкорінено правовий нігілізм ... Слава Україні ! ...
24 Липня, 2019 15:38
666 ... сходіть до сусідів ... їм той самий голова повідомив про 1700... а ваша відповідь викладена у стилі а-ля Козьма Прутков -- " ..Если на клетке слона написано "буйвол" -- не верь глазам своим.." ... і нащо взнавати , який штраф передбачено українським законодавством за певний вид адмінпорушення ... Слава Україні ! ...
24 Липня, 2019 14:40
Твоє місто Голова комісії повідомив саме про максимальний розмір штрафу - 170 тисяч. У першому реченні є посилання
24 Липня, 2019 13:05
666 ... із сумою штрафу нічого не переплутали ? ... адмінкомісія міськради на останньому засіданні призначала штрафи( за заміну дверей на металеві , а вікон -- на "пластикові") в максимальному розмірі -- 1700(одна тисяча сімсот) грн. ... а ви повідаєте про 170 000 (сто сімдесят тисяч)грн. ... чи ви знов щось не те "з'їли" ... уточніть ,( будь ласка) ...
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!