Переходи на вулицях із бруківкою пропонують замощувати альтернативними матеріалами

2636 0
Переходи можна буде замощувати бруківкою, але дрібнішою.
Фото: kyivavtodor.kyivcity.gov.ua

Фото: kyivavtodor.kyivcity.gov.ua

Мінрегіон пропонує замощувати пішохідні переходи на вулицях із бруківкою альтернативними матеріалами. про це на своїй сторінці у Facebook написав заступник Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Лев Парцхаладзе.

Читайте також: В Україні пропонують впровадити універсальний дизайн

«В історичних і центральних районах багатьох українських міст вулиці змощені природною бруківкою чи колотим каменем. Але на пішохідних переходах такий тип покриття незручний для пересування. Тому є пропозиція внести у ДБН рекомендацію – облаштовувати переходи на таких вулицях альтернативними матеріалами, наприклад бруківкою, але дрібнішою», – вважає Лев Парцхаладзе.

Нововведення мають сприяти універсальному простору. Крім цього, у новому проекті Державних будівельних норм переглядають вимоги щодо ширини пішохідної та інших зон тротуару, та параметри допустимого викривлення пішохідного шляху та зменшення висоти бордюрів на житлових вулицях, в житлових і пішохідних зонах.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!