На правах реклами

Де поїсти біля залізничного вокзалу у Львові: два нові цілодобові заклади

30584 4
Якщо хочеться очікування потяга перетворити на смачні посиденьки чи бізнес-зустріч в затишному приміщенні з WI-FI та європейською та галицькою кухнею, тоді варто відвідати два нові заклади за 100 метрів від головного залізничного вокзалу, які ламають стереотипи про вокзальну їжу.

Бістро «Львівський потяг»: особливості та атмосфера

Не дарма його називають «перша гастрономічна зупинка Львова», адже знаходиться заклад всього в кількох метрах від головного залізничного вокзалу. Це місце ідеально підходить для тих, хто очікує потяг. Тут можна домовитись про бізнес-зустріч і посмакувати смачними стравами галицької та європейської кухні.

Атмосфера бістро нагадує затишний вагон у поїзді, столи виготовлені з натурального дерева, і навіть піцу тут подають на спеціально виготовлених дошках у вигляді вагону. Довкола панує атмосфера залізниці.

Їжа

Бістро «Львівський потяг» пропонує швидко та  якісно поїсти. Тут підтримують український продукт, всю їжу готують з натуральних якісних продуктів.Особливість бістро та його основна мета  – знайомити як туристів чи студентів, так і львів’ян з галицькою кухнею. Тут можна замовити куліш, печеню і ще багато інших смачних львівських страв. Окрім страв на лінії роздачі є меню з широким вибором страв на замовлення. Подача тут теж стилізована та цікава. Якщо банош  – то в горщиках, якщо випічка – то власного виробництва. Піцу тут подають на оригінальній дерев’яній підставці у формі вагону потяга. Їжа завжди тут свіжа та якісна. 

Ціни

Піцу у бістро «Львівський потяг» можна замовити від 48 до 80 грн. За чашку кави чи чаю ви заплатите від 15 до 25 грн, а цікаві галицькі страви в горщиках вам обійдуться в 25-30 грн. Також тут працює цілодобова доставка їжі в будь-який куточок міста, страви можна взяти з собою, до прикладу, в поїзд. Також тут можна подивитись футбол з друзями на великому екрані і нікуди не поспішати, адже заклад працює цілодобово.

Адреса: вул. Чернівецька, 21 (100 м. від Головного Залізничного Вокзалу)

Телефон: 067 373 7722

Salad Bar Budzzini: особливості, атмосфера

Budzzini – це перший салат-бар у Львові, де ви власноруч можете скласти салат, який вам до душі. Розпочинаєте з трьох базових інгредієнтів, а далі вибираєте додаткові на власний смак а також натуральний соус.  Всі улюблені інгредієнти представлені на лінії подачі. Якщо ж ви вагаєтесь, який салат хочете спробувати, офіціант запропонує свій варіант, який приготують перед вами. Ви повністю контролюєте процес. Також тут ви можете замовити перші страви, піцу та стейки.

Їжа

Як розповіли власники закладу, їх основна мета – показати на прикладі натуральних страв все різноманіття галицької кухні. До прикладу, тут ви зможете спробувати будз. Напевно, мало хто знає, що будз - це молодий овечий сир родом із Гуцульщини. Традиційно його вудили на полонині, надаючи форму кулі, інколи готували також із коров'ячого молока. Будз має легкий солодкуватий смак, ідеально пасує до салатів зі свіжих овочів та зелені.  Тут ви зможете не тільки скуштувати такий сир у різноманітних салатах, але і купити для себе чи в подарунок, повертаючись зі Львова. До речі, привозять такий сир з села Косово, що в Івано-Франківській області. Це крафтові, тобто оригінальні сири від справжніх фермерів.

Власники закладу розповідають, що існує легенда про італійця, який дуже любив карпатські сири (будз, бринза, вурда). Згідно з легендою, він привозив їх до Італії і готував з них свої фірмові страви, за що на Батьківщині йому дали прізвисько Budzzini. Зараз власники шукають в архівах підтвердження цієї легенди. Отож, в Salad Bar Budzzini ви можете доторкнутися до історії та навіть спробувати її на смак.

В асортименті салат-бару Budzzini – будзи з травами, приправами та іншими смачними додатками. Можна тут також придбати унікальні домашні наливки та натуральні чаї. Якщо колись зі Львова привозили тільки каву та шоколад, то тепер «репертуар страв» поповнився оригінальними домашніми сирами, наливками та карпатськими чаями, які ви зможете придбати в салат-барі Budzzini.

Ціни

Велику порцію натурального салату (300-350 гр), який можна скласти самотужки, можна придбати за 89 грн. Сюди входять 3 базові інгредієнти, соус на вибір та ще 4 інгредієнти на ваш вибір. Піца коштує  від 49 грн.

Адреса: вул. Чернівецька, 21 (100 м. від Головного Залізничного Вокзалу)

Телефон: 0673717722


Читайте також:
23 Травня, 2019 18:36
Тарас
23 Травня, 2019 18:31
Тарас
29 Червня, 2017 11:19
Аріна 29.06 була проїздом у Львові, натхненна рекламою закладу " львівський потяг", вирішила скоштувати піцу, оскільки мала трохи більше години часу. Якщо відверто, все як завжди, пишуть одне, а насправді інше:(, піца під назвою салямі мала надзвичайно бридкий смак, усе що можна було їсти то це тільки краєчок, тобто саме тісто, воно доречі смачне, а вся начинка це жах, замість моцарели, було щось таке, що навіть сиром важко назвати, потім це все зверху залили якимось майонезним соусом і засипали порізаним пов'явшим листям салату. Дуже шкода, що заклад не виправдовує сподівання відвідувачів...
29 Червня, 2017 11:19
Аріна 29.06 була проїздом у Львові, натхненна рекламою закладу " львівський потяг", вирішила скоштувати піцу, оскільки мала трохи більше години часу. Якщо відверто, все як завжди, пишуть одне, а насправді інше:(, піца під назвою салямі мала надзвичайно бридкий смак, усе що можна було їсти то це тільки краєчок, тобто саме тісто, воно доречі смачне, а вся начинка це жах, замість моцарели, було щось таке, що навіть сиром важко назвати, потім це все зверху залили якимось майонезним соусом і засипали порізаним пов'явшим листям салату. Дуже шкода, що заклад не виправдовує сподівання відвідувачів... кондиціонер, доречі в закладі або відсутній, або не працює, і це коли на вулиці +29
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!