На Центральному вокзалі Києва встановили пам’ятний камінь загиблим залізничникам

1653 0
На головному залізничному вокзалі столиці встановили пам’ятний камінь на честь залізничників, які загинули внаслідок російської агресії.
Фото: Укрзалізниця

Фото: Укрзалізниця

У річницю повномасштабного вторгнення росії в Україну, на Центральному залізничному вокзалі Києва встановили пам’ятний камінь на честь залізничників, які загинули внаслідок російської агресії. Згодом на цьому місці встановлять монумент залізним на небі. Про це повідомили у пресслужбі «Укрзалізниці».

«Попри постійні атаки ворога транспортники рятують, везуть гуманітарну допомогу та забезпечують роботу економіки країни. Залізничники, дорожники, поштарі одразу після наших військових заходять на звільнені території, щоб повернути туди життя. Разом ми виборюємо свободу, на жаль, інколи ціною власного життя. Вічна пам'ять усім, чиє життя забрала ця війна», — сказав міністр розвитку громад, територій та інфраструктури України Олександр Кубраков.

Він додав, що за рік повномасштабного вторгнення росії в Україну загинули 353 залізничники, ще 819 працівників української залізниці – поранені. Також 9874 представники УЗ зараз боронять Україну в лавах Збройних сил.
 
Додамо, в «Укрзалізниці» запустили масштабну програму «Залізна українізація», мета якої позбутися російських і радянських назв та одночасно продовжити перехід на європейські стандарти.
Ігор Ющенко

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!