Які локації зараз найчастіше відвідують туристи у Львові

1001 0
Однією із найвідвідуваніших локацій є Меморіал памʼяті Героїв Небесної сотні.

Під час повномасштабного вторгнення характер туризму у Львові значно змінився. Вже немає тієї сезонності, яка була раніше, не всі види екскурсій є доступними у такому вигляді, як це було до 2022 року. Керівниця управління туризму Львівської міської ради Христина Лебедь у коментарі Tvoemisto.tv розповіла, що гості Львова відвідують найчастіше.

«Люди люблять панораму. Однією із найвідвідуваніших локацій є Меморіал памʼяті Героїв Небесної сотні. Ми в управлінні аналізували місця, які останнім часом найбільше відвідують гості, і були приємно здивовані, що люди обирають прогулянки парками. Зокрема, у топ-5 локацій увійшли такі: Стрийський та парк Франка, чого не було раніше. Люди шукають спокою та прогулянок», зазначила Христина Лебедь.

Читайте також: Головний символ цьогорічного Різдва у Львові – світло 

Окрім того, туристи продовжують активно відвідувати центральну частину міста. Зокрема, площу Ринок та площу перед Оперним театром. 

«Багато памяток не працюють, але гіди підлаштувались під нові виклики і розповідають там, щоб гості могли максимально детально уявити собі, який вигляд має та чи інша памʼятка», – сказала Христина Лебедь.

Нагадаємо, раніше Tvoemisto.tv розповідало про те, звідки зараз приїжджають туристи до Львова та якою є ситуація у готелях міста і передсвятковий час. Якщо до повномасштабної війни на початок грудня були бронювання готелів на свята на рівні 80%, то зараз середній відсоток завантаженості становить 29% на 24-25 грудня, а на Новий рік – 35%.

Тетяна Дзяма

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!