Політична реклама

Перша велодоріжка у Львові з`явилась в центрі: від Оперного театру до вулиці Гнатюка

1938 0
Львівська міська рада завершила будівництво першого етапу велодоріжки на центральній вулиці Львова – проспекті Свободи. Велодоріжка довжиною 355 метрів пролягає від Оперного театру до вулиці Гнатюка. Вона влаштована з зовнішньої сторони центрального бульвару й відокремлена від проїзної частини смугою безпеки, на яку згодом буде встановлено гранітні півкулі для запобігання паркуванню автомобілів.

Як повідомляє прес-служба Львівської міської ради, навесні 2012 року велодоріжку буде продовжено до площі Міцкевича. Також буде забезпечено велорух в протилежному напрямку з іншого боку центрального бульвару.

«Велодоріжка на проспекті Свободи є важливою ланкою майбутнього велокільця довкола історичного ядра Львова. Цей проект змінить на краще не тільки центр міста, а й саму атмосферу проведення часу, стиль життя в ньому. Завдяки внутрішньому велокільцю, я впевнений, Львів стане значно зручнішим для львів’ян і набагато привабливішим для гостей. Проект відкриває великі можливості для влаштування такої перспективної послуги, як оренда велосипедів, що вже успішно апробована у багатьох країнах з досвідом велосипедного руху. Я вірю в те, що центральне велокільце поставить Львів у ряд найкращих і найкомфортніших європейських міст», - переконаний Радник міського голови з питань розвитку велоінфраструктури Олег Шмід.

Нагадаємо, 5 грудня 2011 року виконавчий комітет ЛМР схвалив ескізний план влаштування внутрішнього велокільця довкола історичного центру Львова й прийняв рішення опрацювати робочий проект. Велокільце проляже проспектом Свободи, пл. Міцкевича, пл. Галицькою, вулицями Галицькою, Братів Рогатинців, Винниченка, Пішою, Сніжною, Звенигородською, Рибною, площею Старий Ринок, вулицями Сянською, Лазневою, Староміською. В рамках проекту виконком також доручив відповідним підрозділам ЛМР розглянути можливість будівництва пішохідно-велосипедного моста через вулицю Кривоноса з парку на вулиці Винниченка на схил Високого замку поблизу вулиці Замкової.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!